Ianthe: “Ik kan het niet alleen”

Foto: Ianthe

In de afgelopen blogs schreef ik over verschillende onderwerpen. Alleen over het allerbelangrijkste heb ik nog niks geschreven. Natuurlijk heb ik het over mijn vriend Jan, mijn vrienden en familie. Het is heel erg fijn dat iedereen mij steunt en helpt. Ik kan het namelijk allemaal echt niet alleen! Het sporten, de voeding en de tijd die ik eraan kwijt ben om mee te doen aan de afvalrace. Iedereen om mij heen draagt zijn steentje bij.

Grootste steun

Degene die mij het meest steunt is Jan. Hij krijgt er ook het meeste van mee, want ik woon met hem samen. Toen ik Jan drie jaar geleden leerde kennen, woog ik een heel stuk minder. In die drie jaar tijd slopen de kilo’s eraan en werd ik steeds zwaarder. Jan was altijd zo ontzettend lief en steunde mij waar nodig. Ik denk dat ik in die drie jaar wel vijf keer een poging heb gedaan om weer op een gezond gewicht te komen. Helaas lukte mij dit zelf steeds niet. Nu met de afvalrace helpt hij me zo ontzettend mee. Gezonde boodschappen, luisteren naar mijn vele verhalen over het sporten en de lieve woorden bij een kilo lichter doen me zo goed!

Vrienden

Mijn vrienden zijn echt superfantastisch geweldig. In alles houden ze rekening met mij. Afgelopen weekend ging ik in Utrecht bij een vriendin -Loes- lunchen. Vooraf belde ze me even op om te vragen wat ik allemaal mag. Dan kon ze alvast gezonde boodschappen halen. Dit is heel erg fijn, want zo kom ik met het eten niet voor moeilijke keuzes te staan. Ook vriendinnen waarmee ik sport en in het bijzonder Marloes zijn echt toppers. Elke week plannen we afspraken om te sporten. Door dit samen met vriendinnen te doen, ben ik meer gemotiveerd en heb ik elke keer weer zin om te gaan.

Natuurlijk ben ik soms ook iets minder gezellig. Voor de afvalrace was ik voorstander van lekkere etentjes en veel wijntjes. Nu zit dat er niet altijd meer in. Na de afvalrace hoop ik hier een balans in gevonden te hebben. Soms een lekker etentje met wat wijntjes en de andere keer een gezond receptje met spa rood. Ook het groepsgesprek met vriendinnen op WhatsApp, dat we hebben aangemaakt om gezonde recepten te delen, is erg handig. Vooral Diede stuurt de meest lekkere en gezonde recepten door.

Ianthe met haar vriendinnen - afvalrace

Super gezonde familie

Vroeger sportte ik vaak vijf à zes keer in de week. Mijn ouders hebben ons altijd gestimuleerd om te sporten. Ook mijn twee zussen en boertje zijn ontzettend sportief. Daarin zijn ze toch wel een voorbeeld voor mij en het is fijn om over voeding en sporten met ze te praten. De feestdagen met familie komen er natuurlijk binnenkort aan. Ik ben heel benieuwd hoe ik die weken ga ervaren en ik vind het vooral spannend hoe het met mijn voeding zal gaan. Mijn schoonzus Sanne is ook net lid geworden bij Basic Fit. Zo zijn er steeds meer vriendinnen en familie waarmee ik kan sporten en die me geweldig steunen!

Ianthe met haar familie - afvalrace

Spannend

Volgende week worden mijn eerste weegresultaten bekendgemaakt. Heel spannend… Hierbij krijgen jullie ook mijn startgewicht te horen en daar schaam ik me toch wel voor. Gewicht is voor veel mensen een gevoelig onderwerp en dat is zeker zo als je te zwaar bent. Ik hoop jullie volgende week niet met mijn startgewicht te verbazen, maar met mijn resultaten!

Ianthe wordt begeleid door Sander Hoogenboom van FitBody en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Lees Ianthe haar blogs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen