YES!!! Resultaat boven verwachtingen

Vrijdag was mijn eerste officiële weegmoment, maar wat ik misschien nog spannender vind is om jullie mijn startgewicht bekend te maken. In mijn vorige blogs heb ik dit er nog niet in durven zetten. Natuurlijk kan ik er nu niet meer omheen.

Je ziet vaak op internet verhalen van vrouwen en mannen die al ontzettend goed zijn afgevallen. Echte succesverhalen met wel 20, 30 of 40 kilo minder. De belangrijkste reden dat ik met de afvalrace mee wilde doen is om jullie juist te laten zien hoe het is om midden in de strijd te zitten.

Resultaat boven verwachtingen

Natuurlijk heb ik mij de afgelopen weken gewogen bij Sander, maar dit keer was het toch wat spannender. Mijn startgewicht was 97,4 kilo. Echt waar, ik woog weer bijna 100 kilo! Maar gelukkig kan ik er een heel fijn en positief stukje over schrijven, want ik weeg nu 86,5 kilo. Yes yes yes, ik ben 10,9 kilo kwijt!!! Zo ontzettend fijn om deze vliegende start te maken. Ik probeer er wel echt van te genieten en sta soms even stil bij de resultaten die ik haal. Daardoor voel ik me zo ontzettend goed ook al heb ik nog een lange weg te gaan om mijn doel te behalen.

Motivatiefilmpje

Vanuit de afvalrace krijgen we leuke, maar soms ook lastige opdrachten. Voor deze week moesten wij een motivatiefilmpje voor jullie maken. Ik hoop dat ik jullie met mijn filmpje een beetje kan motiveren om te gaan sporten. Door thuis materialen aan te schaffen zorg ik voor een erg lage drempel om te gaan sporten. Ook Jan maakt hier veel gebruik van. Je hoeft op deze manier niet altijd door de regen te fietsen, veel zin te maken of een drukke sportschool te bezoeken. Gewoon vertrouwd lekker bij je thuis oefeningen doen. Ik gebruik verschillende oefeningen die ik bij Sander krijg, maar ook heb ik verschillende sport-apps op mijn iPad staan. Natuurlijk kom ik niet zo gebroken en bezweet terug als bij het sporten met Sander, maar alle kleine beetjes helpen!

Ianthe over personal trainer Sander

Om mijn blog deze week af te sluiten hebben Sander en ik iets over elkaar geschreven. Ik kreeg het net van Sander en zit met een big smile achter mijn laptop zijn stukje te lezen. Wat doet dat me goed en het is echt super leuk om te lezen. Ik heb in mijn afgelopen blogs al vaak aangegeven hoe leuk ik het sporten vind. Dit heb ik grotendeels aan Sander te danken. Hij verzint leuke oefeningen en daagt me elke keer weer uit. Natuurlijk vloek ik genoeg met de trainingen als het te zwaar is (excuus daarvoor, Sander). Maar het geeft me ook zo’n voldaan en goed gevoel. De begeleiding in voeding is heel erg fijn. Ik kan hem altijd storen voor een vraag. Ik weet dat hij dit niet alleen bij mij doet, maar bij al zijn klanten.
Voor de trainingen gaan we altijd eerst even zitten. Hij vraagt voor elke training hoe het met me is, hoe de afgelopen dagen zijn gegaan en kijken samen naar mijn voeding. Ontzettend fijn om eerst even met elkaar te zitten in plaats van gelijk te gaan sporten. De persoonlijke aandacht zorgt voor vertrouwen en zo krijg ik ook even de tijd om vragen te stellen. Op de website van Fitbody vinden jullie natuurlijk nog veel meer informatie. Ik kan nog veel lovende woorden over Sander schrijven, maar ik blog de komende 18 weken nog genoeg om heel wat kwijt te kunnen.

Sander van Fitbody over Ianthe

“Wat ben jij goed.” Dat is de eerste zin die in me opkwam toen ik nadacht over het schrijven van een blog over Ianthe. Dan kan ik er maar net zo goed de blog mee beginnen! Ianthe is één van de 41 mensen met wie ik gesproken heb over een eventuele deelname aan  de Afvalrace. Hoewel je graag iedereen zou willen helpen, wist ik bij Ianthe meteen: jij bent het. De wil om af te vallen en structureel op gewicht te blijven straalde van haar af! In het intake gesprek gaf ze aan hoe ze al eerder 32 kilo was afgevallen, maar nu weer terug bij af was. Ze had zichzelf een doel gesteld en dat behaald, om vervolgens terug te vallen op oude gewoonten. Mensen zijn altijd gericht op de korte termijn. Een crashdieet of maaltijdvervangers werken op korte termijn prima, maar ze pakken het probleem niet aan! Een ongezonde relatie met eten. Dit is precies wat Ianthe aangaf in ons gesprek: “Het is alles of niets, de knop staat aan of uit”. Ianthe moest dus leren omgaan met lekker eten en haar drukke sociale en Bourgondisch leven. Dat is regel 1 die we hebben ingesteld: je slaat geen social events over. Je gaat leren om lekker eten en zelfs alcohol toe te passen binnen je dieet. Alleen dan kun je het de rest van je leven volhouden.

 
In de afgelopen 6 weken heeft Ianthe zichzelf én mijn verwachtingen overtroffen. Ze houdt haar voeding dagelijks heel precies bij in een app en gaat gewoon uit eten en naar feestjes. De kilo’s vliegen eraf en het kost haar op het oog weinig moeite. Ook de trainingen zijn simpelweg super. De eerste week lag ze bijna knock-out (letterlijk) op de grond. De geest was duidelijk sterker dan het lichaam. Maar elke week zie ik haar vooruit gaan. Een stapje sneller, zwaardere gewichten en een betere conditie.  En dit alles zonder te klagen. Hoe zwaar ze het ook heeft, hoe erg ze sommige oefeningen ook vindt, ze gaat door. En dat maakt het verschil. We zijn nu 6 weken onderweg, nog 18 te gaan. De resultaten spreken voor zich. Ianthe, jij laat zien wat er mogelijk is als je iets écht, maar dan ook écht wilt. Niet lullen maar poetsen. Wat ben jij goed.

Ianthe wordt begeleid door Sander Hoogenboom van FitBody en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Lees Ianthe haar blogs en bekijk de weegmomenten van Wendy, Barbara en Jill.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden