De afvalrace groep in Prinsenbeek

Foto: Marissa de Jongh

Jullie kennen inmiddels allemaal Wendy, de afvalrace deelneemster die wordt getraind bij Fitnesscentrum Prinsenbeek. Maar zij is niet de enige die zich dagelijks in het zweet werkt.

Fitnesscentrum Prinsenbeek heeft een groep afvalrace deelnemers bestaande uit 1 man en 14 vrouwen. Deze deelnemers zijn samen met Wendy 1 oktober gestart met het programma. Ieder doet mee voor zijn/haar eigen doel/droomstelling. Dat gaat niet altijd even makkelijk, maar met een groep zoals deze waar men elkaar steunt, begrijpt,respecteert en motiveert, komen zij steeds een stap dichterbij hun doel.

Op weg naar succes

Voeding is bij de meeste deelnemers een hele omschakeling geweest. Ze weten wel dat dit het belangrijkste aandachtspunt is in hun weg naar succes. Het eten goed verdelen over de dag en voldoende water drinken was/is soms nog wat lastig de controle over te hebben.

Alle deelnemers trainen minimaal twee keer in de week bestaande uit een groepsles bij Abby, Marjolein of bij mij en één verplichte groepstraining. Bij de groepsles mogen de deelnemers zelf hun keuze maken uit: Spinning,Yoga, Zumba of Pilates. Ik zeg nu minimaal 2x in de week, maar ik kan er net zo goed 4x zetten want deze groep is zo fanatiek dat ze het liefst iedere dag in de sportschool knallen. Natuurlijk zit er een enkeling bij die het wat moeilijker vind om die stap te zetten weer te gaan, maar onderling is het zo’n stimulerende groep dat zij elkaar appen om samen aan de gang te gaan. De afvalrace is voor hun geen race tegen elkaar maar een race met elkaar en zo hoort het te zijn.

Samen een goud team

De groepstraining vind plaats op donderdagavond en duurt zo’n 1,5 uur. Wat de deelnemers voorgeschoteld krijgen is iedere keer weer een verrassing. Maar er wordt flink gewerkt iedere training weer.

Het mooie van de groepstraining is de band die de deelnemers met elkaar opbouwen. Ik kan mij nog goed de eerste training herinneren waarbij we een voorstelronde deden en iedereen zijn waarom en doelstelling moesten vertellen. Het was zo mooi om te zien dat de een amper iets durft te zeggen uit schaamte en de ander heel open is over zijn/haar doelstelling. Al die verschillende persoonlijkheden zorgen voor een goud team waar de tranen al gevloeid zijn, maar waar ook zeker veel door gelachen wordt.

Ze hebben veel steun elkaar en daar zijn alle medewerkers in ons fitnesscentrum trots op.

Groeten, Marissa

Lees meer over De Afvalrace Breda

Volg de deelnemers

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden