Vele zweetdruppels voor Jill

Vorige week had Jill in haar Afvalrace-blog een videoboodschap geplaatst met een leuke verrassing. “Kom vrijdag twintig november met me mee trainen en moedig me daarbij aan op het veld.” Nou, dat liet ik me als Breda Nieuws-verslaggever geen twee keer zeggen. En velen met mij! Wel 30 man aan familie en vrienden van Jill! Allemaal om hun beste beentje voor te zetten en zich in het zweet te werken, voor Jill.

Na het lezen van Jills blogs, wilde ik ook eens ervaren wat ze meemaakt. Zo goed als, want haar personal trainer, Eric de Jong van EDJ Sports, vertelt tijdens de krachtoefeningen: “Jill traint normaal gesproken al veel zwaarder, maar nu doen we een lichtere training”. Nou, daar was gaandeweg niet iedereen het mee eens, want het begon na een paar oefeningen toch al behoorlijk te verzuren in de kuit- en bilspieren.

Petje af voor Jill

We beginnen de training met een paar rondjes om het veld. Mooi momentje om een foto te maken, dacht ik zo, na het eerste rondje. En voila, zie de fotoserie. Ook dacht ik dat echt heel toevallig bij de planking-oefening op de bank. Want de training was voor mij, die twee keer in de week in de fitnesszaal zit en hangt en één keer in de week in het zwembad ligt, toch best pittig. Vooral het hardlopen. Dus petje af voor Jill! Ook Pascalle en Maartje, twee vriendinnen van Jill, beamen dat: “Echt superknap van Jill dat ze dit doet. Misschien had ze dit normaal gesproken niet volgehouden, maar het is zo goed dat ze een stok achter de deur heeft, een motivator.” En dat is Eric voor haar. Belangrijk is ook altijd dat er een goede klik is met je trainer, maar die is er volgens ons wel tussen hen. Die goede positieve energie om met elkaar te werken.
Het spreekt denk ik voor zich, dat iedereen die ik sprak supertrots is op Jill en hier graag is om haar aan te moedigen. Hanneke en Esther, vriendinnen van Jill: “Het is echt heel leuk om zelf eens mee te doen, om mee te maken wat Jill meemaakt tijdens zo’n training. Ik vind het superknap, want ik vond het soms best zwaar. En het idee dat ze dit wel bijna iedere dag doet, echt respect voor Jill.”

Iedereen helpt mee

Jill is erg blij met de grote opkomst om haar aan te moedigen, maar sowieso met alle support die ze krijgt, van familie en vrienden, ook thuis. “Iedereen helpt mee, dat is zo fijn”. Hier bij het sportcomplex waren twee vriendinnen in de kantine gebleven, om op de kinderen te passen van degenen die mee wilden trainen. Dat waren Pascalle en Maartje, die ik tegenkwam toen ik tijdens het rondjes lopen toevallig even heel erg naar de wc moest. Een andere vriendin had voor iedereen heerlijke gezonde aardbeien-smoothies meegebracht, voor na de training.

Blogs van De Afvalrace motiveren mij

Ik zeg wel iedere keer gekscherend dat ik weg ben als ik een rondje moet lopen, maar ik deed wel mee hoor! Vraag maar aan Eric en Jill. Het motiveert wel, zo’n groepstraining. Ik vond het erg leuk om mee te trainen, en sowieso om Jill aan te moedigen, want dit is het gevolg van alle blogs die ik als Breda Nieuws-verslaggever lees. En niet alleen de blog van Jill, maar van alle deelnemers van De Afvalrace. Alle hoogte- en dieptepunten waar ze doorheen gaan, de moeilijke momenten, de vloekmomenten, maar dan de weegmomenten, waar de punten die er toe doen gescoord worden! Waar ze het allemaal voor doen! Maar dit motiveert mij ook om lekker door te blijven sporten en uitdagingen te blijven zoeken. Dus jongens, meiden, zet ‘m op en blijf vooral zo doorgaan!

Lees de blog van week 7 van Jill.

Dossier: Fotoreportages

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden