“Het is zo fijn dat er zoveel mensen met mij meeleven en om mij geven!”

Vorige week heb ik jullie uitgenodigd om eens een training met mij mee te doen, zodat jullie je een beetje kunnen inleven in wat ik zo al een hele week aan het doen ben. En om me te blijven motiveren en vooral niet op te geven. Aan mijn blog/video van vorige week is gehoor gegeven hoor! En hoe….

Maar liefst 27 deelnemers, 1 kinderoppas, 1 fotograaf en 2 trainers hadden zich gemeld afgelopen vrijdagochtend op Sportpark Jeugdland. 25 kwebbelende en lachende vrouwen (waaronder redactrice Christel) en 2 mannen. Nadat Eric een lief voorwoordje had gedaan mochten we beginnen met het inlopen. Anderhalf rondje voetbalveld om warm te worden.

Super stoer van vrienden en volgers

Voor sommige een eitje en voor anderen een hele opgave. Mijn vrienden en volgers zijn niet allemaal even sportief aangelegd, maar ja…dat was ik ook niet voordat ik aan dit traject begon! Super stoer dan ook dat ze toch mee doen. Eric had bedacht dat het misschien wel heel erg leuk zou zijn om samen met deze vrienden de o zo geliefde/beruchte tribune training nog een keer te doen. (Je weet wel die training uit mijn dromen of noem het toch maar nachtmerrie.)
De eerste ronde begon met vijf oefeningen voor, op en tegen de tribunebanken. Ik weet nog steeds de benamingen niet van al die oefeningen, maar ik weet inmiddels wel hoe ik ze uit moet voeren. De tweede ronde waren dezelfde oefeningen, maar dan een tandje zwaarder.

Vervolgens vroeg Eric aan mij: “En wat doen we altijd na deze oefeningen, Jill?” Dus ik zei: “Koffie drinken?”, maar nee, dat bedoelde Eric helaas niet. Hij had nog een leuke afsluitende challenge in gedachte: alle oefeningen nogmaals 10x, zo snel mogelijk uitvoeren en afsluiten met een rondje hardlopen rond het voetbalveld! Je kunt wel zeggen dat ik na het uitvoeren van deze challenge wel klaar was en ik denk meerderen met mij. Als of het nog niet genoeg was mochten we nog 25x opdrukken, 25x sit ups én nog een rondje voetbalveld rennen. Ik heb het volgehouden, want ik kon me natuurlijk niet laten kennen, maar ik had het zwaar. Stond ik daar vervolgens uit te hijgen tegen de reclameborden zegt Eric “we doen de cooling down gezamenlijk hoor”. Fijn om te weten dat mijn afzien op een cooling down leek!

Verrassing door de kinderen

Na de training hadden Eric en Brenda (kandidaat Afvalrace Dongen 2014) een heerlijke gezonde smoothie geregeld voor iedereen en ondertussen werd ik nog verrast door de kinderen die allemaal een mooie handafdruk op papier hadden gezet met een motiverende tekst erbij. Had ik me de hele ochtend zo goed gehouden, werd ik op het einde toch nog emotioneel! (Bedankt Pascalle!)

succeswensen van de kinderen

Op sportief vlak ben ik in deze zeven weken echt wel in goede zin veranderd. Ik ga nog steeds met veel plezier naar iedere training toe en vind het (bijna nooit) een opgave. Gisteren was echt een super training. Iedereen was zo enthousiast en ik vond het zo bijzonder dat er zoveel mensen hebben meegedaan om mij een hart onder de riem te steken en te motiveren. Ook de mensen die er wegens omstandigheden niet bij konden zijn hebben allemaal weer een lief berichtje gestuurd. Het is zo fijn dat er zoveel mensen met mij meeleven en om mij geven!

Opgeven is geen optie!

Jill wordt begeleid door Eric de Jong van EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Lees Jill haar blogs.

 

Dossier: Fotoreportages

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden