De Afvalrace brengt me zoveel moois!

Foto: Ianthe

Wat heb ik veel leuke reacties gehad op mijn vorige blog! Heel veel complimenten die zo fijn zijn. Maar toch ook veel verbijstering om mijn startgewicht. Ik ben al een keer eerder veel kilo’s afgevallen, maar dit keer is het heel anders! De vorige keer stond ik er allemaal niet zoveel bij stil.

Door elke week te bloggen via breda.nieuws sta ik steeds even stil bij wat ik die week heb bereikt. Iedereen leeft met me mee en is zich bewust van mijn strijd tegen de kilo’s. En dat is zo ontzettend fijn, want jullie helpen en denken allemaal met mij mee!

Hoogtepunten

De afvalrace heeft mij de afgelopen 7 weken al zoveel moois gebracht. Ik zit al zoveel beter in mijn vel! Mijn belangrijkste doel is echt weer happy met mezelf zijn en voel aan alles dat ik goed op weg ben. De trainingen met Sander zijn elke keer weer een hoogtepunt, want ik zie mezelf steeds vooruit gaan. Vanochtend keek ik in de spiegel en heel mijn lichaam is aan het veranderen. De complimenten van mensen om mij heen zijn de leukste hoogtepunten. Een grote glimlach verschijnt daardoor op mijn gezicht en kan daar heel de dag op teren. Ook de veranderingen in kledingmaten zijn zo kicken, het zijn kleine geluksmomenten. Stiekem kan ik hier nog wel even mee doorgaan, want het brengt mij tot nu toe heel veel moois!

Frustraties door het afvallen

Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Bepaalde dingen zijn ook ontzettend frustrerend als je aan het afvallen bent. Net die dingen die je het soms wat moeilijker maken. Wat denken jullie van de vele reclames van eten op televisie? Een heerlijke hamburger die in slow motion in beeld komt, of die pizza met extra veel lekkers erop. Natuurlijk nu ook de sinterklaastijd met pepernoten, chocoladeletters en banketstaven. Maar ook verjaardagen maken het niet altijd makkelijk met de chips en bittergarnituren. Al zie ik wel steeds vaker op verjaardagen ook gezonde hapjes staan. Heel erg fijn om dan ook iets te kunnen pakken in plaats van perse naar het ongezonde te hoeven grijpen. Ik kan er goed vanaf blijven hoor, maar ik zeg niet dat zulke dingen het mij makkelijk maken.

frustraties en verleidingen

Bewegen zonder te sporten

Ik sta het liefste te zweten en zwoegen bij trainingen van Sander. Daarvan krijg ik zoveel meer energie dat ik ook bij mijn dagelijkse dingen meer wil bewegen. Met Jan maak ik grote wandelingen in het bos in plaats van een filmpje op de bank. Of met vriendinnen stukken wandelen in plaats van een theetje drinken met een koekje erbij. Zo heb je veel manieren om te bewegen zonder echt te hoeven sporten. Heel eerlijk was ik hier voor de afvalrace vaak te lui voor en had weinig energie. “Liever lui dan moe” paste goed bij de oude Ianthe. Maar dat is voorgoed verleden tijd!

prachtig Breda

Ianthe wordt begeleid door Sander Hoogenboom van FitBody en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Lees Ianthe haar blogs.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden