Een slippertje met een Snickertje

Foto: Jill Heestermans

Jeetje, de week vliegt zo snel voorbij dat ik niet eens tijd heb om af te vallen! Voor mijn gevoel heb ik gisteren de blog van vorige week geschreven.

Na een geweldige training vorige week vrijdag met allemaal vrienden en bekenden, deze week weer gewoon met beide benen op de grond. Het wordt weer een uitdaging, want ik heb twee weken vakantie. Het normale ritme wordt nu dus een beetje verstoord.

Een gezond dinertje thuis

Mijn nieuwe week begon afgelopen zaterdag met een etentje thuis met vrienden. Dit stond al even gepland en vond het dan ook niet nodig om dit af te zeggen vanwege de Afvalrace. Deze keer zouden “de gasten” een keer het eten daadwerkelijk klaargemaakt door mij voorgeschoteld krijgen. Normaliter gaan we gourmetten of fonduen en technisch gezien maken ze dan gewoon hun eigen eten klaar…Nu had ik weliswaar een echt 3-gangen diner! Als voorgerecht een kleine geitenkaas salade, hoofdgerecht verse scholfilet gevuld met groente, krieltjes en boontjes en als nagerecht een havermout pannenkoekje met bananenijs (gewoon een banaan uit de vriezer) en rode vruchten. Volgens mij kwam ik best goed voor de dag met mijn toch wel gezonde dinertje! (toch…Odette??)

Door pech één onschuldige Snicker

Zondag wederom Sinterklaasmiddag voor de kinderen. Geen pepernoot aangeraakt (of ander snoepgoed) en netjes thee en water gedronken. Maar nu komt het…..Het is dinsdagochtend, ik zit in de auto en ik merk tijdens het remmen dat er iets niet goed is met mijn rem. Dat vind ik niet fijn dus besluit naar de garage in Chaam te rijden om dit toch maar even na te laten kijken. Terwijl ze de auto nakijken doe ik nog wat inkopen bij de Action. Ik weet niet hoe het komt, maar ik koop daar altijd dingen die ik eigenlijk niet nodig heb, maar ik denk dat dit voor vele heel herkenbaar is! Dit even ter zijde. Bij terugkomst in de garage blijkt er toch een behoorlijke schade aan de remschijven te zijn en dat brengt de nodige kosten met zich mee. Pffff…daar zitten we nogal op te wachten in deze toch al dure tijd. Doorrijden is echt geen optie en helaas zijn ook alle leenauto’s uitgeleend. Met nog een glimlachje op mijn gezicht zeg ik dat ik de bus wel pak en loop met mijn kapotte paraplu naar buiten. Die mensen kunnen er natuurlijk ook niks aan doen, maar ik heb er behoorlijk de balen van. Uiteraard is de bus net voorbij en het regent ook nog eens pijpenstelen. Ik besluit alvast mijn boodschappen te doen bij de Albert Heijn 900 meter verderop en kom daar als een verzopen katje aan. Nog niet gegeten en ineens onwijze drang naar chocolade, drop, speculaas, M&M’s, etcetera. Noem het maar op het maakt me niet uit als het maar ongezond en veel is. Wat ik dan nog wel doe is achter op de verpakking kijken hoeveel calorieën erin zitten om het vervolgens weer terug te leggen en te denken dat ik daar wel héééééél  lang voor moet sporten. Uiteindelijk wint de Snicker het toch!! Vragen ze bij de kassa ook nog of ik het bonnetje wil! NEE, NATUURLIJK NIET!

Eén Snicker mag me niet ontmoedigen

Sta ik uiteindelijk helemaal verkleumd van de kou bij de bushalte om mijn Snicker lekker op te gaan eten, ben ik bang dat mensen mij zien eten en denken: “Dat is toch dat vrouwtje van de Afvalrace, die staat daar gewoon een Snicker te eten!” Vervolgens prop ik dat ding dus binnen drie seconden ongeveer naar binnen. Tja, hij was toch echt wel lekker, maar het was maar zo kort lekker….
Ik had er niet eens spijt van. Ik had gewoon onwijs de balen van die dag en ik wilde hem opleuken met een lekkere Snicker. Dat goede gevoel heb ik er helaas niet van gekregen. De rest van de week is het overigens weer wel goed gegaan hoor.
En nu is de week weer voorbij, ben ik weer op de weegschaal gaan staan en is er dus niets vanaf….Weer balen! Maar dat zal toch zeker niet van de ene Snicker komen hè! Volgens Eric is dit zeker niet het geval. Ik kan allerlei oorzaken bedenken, maar het feit blijft, dat er niets vanaf is terwijl ik er toch zo hard voor werk.
Balen, maar ik laat me er niet door ontmoedigen en ik ga gewoon door. Hopelijk volgende week wél met resultaat!

Training 2.2

Jill wordt begeleid door Eric de Jong van EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partnersLees Jill haar blogs.

De Afvalrace Breda BOOTCAMP

Wil je samen met Jill en de andere deelnemers aan De Afvalrace Breda meedoen aan een bootcamp? Meld je dan aan voor de GRATIS bootcamp op zaterdagochtend 19 december via de website en laat het weten via Facebook.

De Afvalrace Breda bootcamp

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden