Mijn grootste inspirators

Foto: Ianthe Haxelmans

Na een week flink ziek te zijn geweest mag ik zo eindelijk weer sporten. Een hele week in bed en niet sporten is erg rot zo midden in de afvalrace. Ik ben dan ook best zenuwachtig voor de eerste training. Ik heb het gevoel dat mijn conditie in één week helemaal weer terug bij af is dus ben erg benieuwd hoe zo de training zal gaan.

Mijn ouders zijn mijn grootste inspirators! Al van jongs af motiveerden zij mij om te gaan sporten. Ik heb werkelijk alle sporten gedaan: paardrijden, danslessen, zwemmen, turnen, hockey en tennis. Vooral met tennis was ik erg fanatiek. Vroeger tenniste ik wel vijf keer in de week en daarbij hockeyde ik nog drie keer in de week. Ik had het daarmee altijd erg druk, maar vond het ook leuk om te doen. Helaas door mijn enkelblessure ben ik met beide sporten gestopt. Ik hoop straks -hoe fitter ik word- weer te kunnen gaan tennissen en hockeyen. Doordat mijn ouders mij vroeger zo stimuleerden om te sporten pak ik het nu makkelijker op. Mijn doorzettingsvermogen en wilskracht heb ik echt van hen. Ik hoop in het nieuwe jaar een blog te kunnen schrijven over weer een keer tennissen of hockeyen. Dat zou zo ontzettend kicken zijn!

Grootste motivatie

Ik weet nog goed dat ik bij Sander kwam voor het gesprek over de afvalrace. Na het gesprek was ik zo enthousiast en hoopte geselecteerd te worden. Toen ik op mijn werk werd verrast stond ik met tranen in mijn ogen. Wat gaaf dat Sander mij deze kans wilde geven. Dat hij mij deze kans gunt en in mij gelooft motiveert mij om er voor de volle 100% voor te gaan! Bij elk weegmoment bezorgt hij mij zoveel trots en zelfvertrouwen. Een harde high five en een big smile op zijn gezicht doen mij erg goed. Elke training leer ik weer van hem. Zijn enthousiasme en passie die hij in de trainingen stopt zorgen voor heel veel motivatie.

Grootste steun

Natuurlijk is steun tijdens de afvalrace heel erg belangrijk. Iedereen om mij heen helpt en steunt mij zo ontzettend goed. De complimenten laten mij stralen. Jan steunt mij letterlijk en figuurlijk door dik en dun, maar ook vrienden en familie staan altijd voor mij klaar. Ze motiveren mij door mee te gaan sporten, gezonde recepten te sturen, advies te geven en naar mijn geklets over de afvalrace te willen luisteren. Gisteren zei vriendin Manon:
“Ianthe, je weet dat je geen zwart aan hebt he?” Voor de afvalrace droeg ik alleen maar zwart. Stukje bij beetje word ik weer wat zekerder van mezelf en daar zorgen jullie voornamelijk voor door al die leuke reacties.

Ianthe wordt begeleid door Sander Hoogenboom van FitBody en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Lees Ianthe haar blogs

De Afvalrace Breda BOOTCAMP

Wil je samen met Ianthe en de andere deelnemers aan De Afvalrace Breda meedoen aan een bootcamp? Meld je dan aan voor de GRATIS bootcamp op zaterdagochtend 19 december via de website en laat het weten via Facebook.

De Afvalrace Breda bootcamp

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen