Het avontuur lonkt voor de Kenner

Foto: Edwin van den Heijkant

De cultuurnacht is een pareltje onder de Bredase evenementen. Je lekker laten onderdompelen in van alles wat onder de noemer van kunst valt. Dit jaar zijn er door de organisatie vier speciale routes uitgestippeld. De thema’s zijn avontuur, bijzonder bezoek, onverwachte ontmoetingen en verborgen verhalen. Genoeg inspiratie voor ongetwijfeld een leuke avond en nacht.

We starten de cultuurtrip in de wijk waar het allemaal gebeurt, de Belcrum. We bekijken een circusact in Podium Bloos en verwonderen ons over de vage experimentele kunst bij Electron. Op naar het kunstenaarsdorp STEK. Het is er sfeervol en gezellig aan de Belcrumhaven. Muziek klinkt er van een troubadour bij een knetterend kampvuur. Je kunt er mooie foto’s bekijken in een oude stadsbus of gewoon een goed biertje drinken bij brouwerij Frontaal. Wat een fijne en inspirerende plek is dit.

Per fiets naar de stad. Het is druk op de Grote Markt. Even oriënteren wat te doen. We wandelen naar Van Aalst Tapijten in de Catharinastraat. Die heeft zijn winkel beschikbaar gesteld aan de organisatie van Breda Barst. Het prachtige 16e-eeuwse monumentale ‘Hofhuys’ is het decor van fijne popmuziek. Helaas. Net te laat. De muzikanten delen de laatste handtekeningen uit.

Ach wat. Er is nog voldoende te doen. Zo krijg ik eindelijk kans de Lutherse Kerk aan de Veemarktstraat te betreden. Een bijzondere plek in de binnenstad. Tijd voor een biertje bij het Hijgend Hert der Jacht Ontschoten. Het is en blijft een prachtige naam voor deze culturele hotspot aan de Pasbaan. Lekker druk hier. Er worden verhalen verteld zoals dat vroeger gebruikelijk was. Het is er gezellig maar we blijven er niet te lang. Een cultuurnacht zonder een bezoekje aan het Chassé Theater kan natuurlijk niet.

De editie van de cultuurnacht 2017 is weer een mooie cocktail van allerlei kunstuitingen in je eigen stad. Hoe bijzonder is dat. En onze aanpak deze keer is een hele goede. Gewoon zonder voorbereiding je laten verrassen door het programma. Dan heb je echt een wereldavond in de parel van het zuiden!

Edwin van den Heijkant beschouwt onder het pseudoniem ‘de kenner’ het wel en wee in Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden