Stoffig imago scootmobiel?

Foto: Diana Voeten

Bij de Jumbo sta ik mijn boodschappen af te rekenen wanneer ik iets knalroods voorbij zie sjeezen en tot stilstand zie komen bij de service balie van de Jumbo. Een dame van weleer stapt uit met haar hondje.

Geheel in stijl. Haar en make-up tot in de puntjes, kleding totaal gematched met de kleur van haar blinkende zwart/rode overdekte scootmobiel; rode sjaal, zwarte jas en rode laarzen. Een prima combi!

Ik loop op de dame af en complimenteer haar met haar luxe wagentje. Ze glundert. Het is de Jaguar onder de scootmobiels. Deze moest ze hebben!
Het volgende moment krijg ik de ins en outs; leren bekleding, snelheid 15 km/puur, actieradius max. 50 km, een autoverkoper is er niets bij!

Terwijl de dame in kwestie door blijft vertellen over verdere specificaties, uitneembare deuren, verstelbaar stuurkolom, etc, etc, droom ik weg naar mijn oude dag.
Mocht ik ooit slecht ter been worden dan wil ik ook zo’n scootmobiel! Van niemand afhankelijk, vrij om te gaan en staan waar ik wil.
De prijs zit mij wel een beetje dwars € 8.500,-. Heb je toch een goede tweedehands auto voor. Alleen kan je dan niet parkeren voor de servicebalie van de Jumbo… Is ook iets over te zeggen…

Binnen korte tijd is de dame omringd door andere bewonderaars van haar leeftijd en jaloerse blikken worden onderling gewisseld. Dat doet de dame alleen maar meer glunderen!

Na haar boodschap stapt de dame met veel flair weer in haar wagentje en vertrekt, de bewonderaars achterlatend. Dit wil ik later ook!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden