Jazzfestival met een speciaal tintje

Foto: Diana Voeten-Harms

De 47ste editie van het Breda Jazz Festival is in volle gang. Vier dagen lang kan er volop genoten worden van veel verschillende jazzstijlen. Van classic jazz tot soul en van blues tot latin. En wij maken er dit jaar deel van uit!

Het is vrijdagmiddag. Strak blauwe hemel, geen wolkje aan de lucht. De voorspelling is dat het warm wordt, dus gewapend met zonnebrand en water begeven wij ons richting Kerkplein, Avans Talent Podium. Het wordt een speciaal jazzfestival voor ons. De dochter van één van onze beste vrienden, Caitlin, gaat optreden.

Het is al gezellig druk in de stad. Winkelend publiek gemixed met publiek voor het jazzfestival. Als we nog maar tot aan het podium kunnen geraken…

Caitlin staat al in vol ornaat klaar en bij de vraag of ze nerveus is zegt ze: “Oh gaat wel.” Om 15.00 uur begint haar optreden. We zorgen met z’n allen dat wij vooraan staan. Wanneer ze los gaat, krijg ik kippenvel. Wat kan ze mooi zingen! Zo knap van haar dat ze daar staat. Het ontroert mij en ik veeg een traantje weg. Heerlijk als je bent gezegend met een mooie stem en dat je kan performen, want dat doet ze! Mijn vriendin en ik fantaseren er vaak op los en zeggen: “Later als de meiden groot zijn, staat Caitlin voor volle zalen te zingen, doet mijn dochter de visagie en mijn vriendin en ik hebben de mooiste plaatsen bij het concert.”  Wie weet wordt dit waarheid, maar misschien ook niet. Voor nu hebben we genoten van weer een prachtig moment!

In afwachting van de uitslag besluiten we nog even richting Grote Markt te gaan. Bij de Boterhal vinden wij wonder boven wonder nog een tafeltje vrij op het terras en genieten daar van de muziek op podium Grote Markt Midden en Zuid. Voor ons kan dit festival niet meer stuk!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden