Park barstensvol muziek!

bdr
Foto: Diana Voeten-Harms

Het is zondagavond 23.30 uur en ik kom net thuis van een heerlijk weekend Breda Barst met als slotstuk een spetterend optreden van My Baby.

Breda Barst, een festival vol met pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance. Een mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten; maar ook theater, lekker eten, een markt en activiteiten voor kinderen.

Dit jaar bijna in duigen gevallen vanwege de enorme regen die het park blank had gezet. Er moesten extra maatregelen getroffen worden en een noodkreet werd geplaatst. Meer vrijwilligers werden er gezocht om mee te helpen aan de opbouw van Breda Barst alsook werd een bedrijf gezocht die al het water kon weg pompen (uiteindelijk 50.000 liter!). Aan deze noodkreet werd gehoor gegeven en mede dankzij de inzet van deze mensen kon het festival doorgaan! Dank jullie wel daarvoor!

Breda Barst. Voor mij gaandeweg de jaren een weekend om in de agenda te blokken. Ik moet er bij zijn. Naast de bands die er spelen, is het voor mij ook een samenzijn met vrienden. Ik kijk er naar uit!

Wanneer de line-up bekend is, verdiep ik mij in de bands die komen. Dit jaar is de line-up top! Naast zaterdag met The Grand East en Compact Disk Dummies wordt zondag mijn dag met Intergalactic Lovers en als afsluiting mijn favoriet My Baby! Ongelofelijk dat ik hier gratis naar toe kan!

Nadat zondagavond gezorgd is voor de innerlijke mens bij één van de foodtrucks vervoegen wij ons rond 19.30 uur richting podium InPetto. En wat hebben zij daar “in petto”…, Orange Skyline, voor mij de verrassing van de avond. Herkenbare muziek, dat direct lekker swingt. Ik hoor dat ze 16 december optreden in de Mezz en ik denk “die datum moet ik vrij houden!”

Daarna volgt een indrukwekkend optreden van Intergalactic Lovers. Prachtige muziek, geweldig! En dan als afsluiting My Baby. Twee jaar geleden kwamen zij voor het eerst bij Breda Barst en ik was toen al blown away door hun muziek. Nu staan zij op het hoofdpodium en zijn zij de slotact!

Wanneer ze beginnen met spelen, krijg ik kippenvel over mijn hele lichaam. Een grote lach verschijnt op mijn gezicht en ik voel de muziek binnen komen! De dynamiek van deze band is enorm, stilstaan is geen optie. Er moet gedanst worden en hoe, in grote getale raken we in de ban van deze muziek. Een mooiere afsluiting kan je je niet bedenken. Ruim een uur spelen zij de pannen van het dak wanneer dan toch echt een einde is gekomen aan Breda Barst.
Barst!

Eén ding weet ik al zeker. Volgend jaar ben ik er weer bij!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden