Grote Kerk vraagt Bredase burger om hulp

Foto: InBreda

De nazomer loopt op zijn einde. Juist dan zijn in de vroege ochtend en avond de mooiste plaatjes te schieten. Via de bekende sociale mediakanalen worden de mooiste gedeeld. Vanochtend kwam ik deze tegen op Facebook van InBreda. Wat een fantastische plaat van het mooiste monument van Breda.

Vandaag lees ik een verontrustend artikel in ons plaatselijke dagblad. De Grote Kerk van Breda verpulvert. Het zal toch niet? Het kalkstenen juweel heeft zwaar te lijden onder de weersomstandigheden en moet dus eens in de zoveel tijd onder handen worden genomen. Dat kost bakken met geld. De subsidiekraan levert onvoldoende middelen om een grootscheepse renovatie te financieren. Het dubbele is nodig lees ik. Het dubbele van 1,5 miljoen euro wel te verstaan.

Tsja, wie ligt hier wakker van? Nou, de Bredanaar in mij zeker! Het icoon van Breda moet in lengte van jaren behouden blijven. Dat is geen wens maar een keihard gegeven.

In het verleden dronk ik Breda bierblikjes leeg om het fonds van de Grote Kerk aan te vullen. En wat nu? Ordinair geld schokken op een nog te openen bankrekening? Mwah. Laten we weer een leuke originele actie bedenken die onder alle burgers van Breda breed aanslaat.

Red het baken van Breda van de ondergang. Spontaan een idee om geld op een originele wijze in te zamelen? Mailen naar [email protected]. Doen!!

Edwin van den Heijkant beschouwt onder het pseudoniem ‘de kenner’ het wel en wee in Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden