Column Cas Timisela: ‘Google en gij zult vinden…’

Foto: CC0/Public Domain

Vanuit zijn eigen online marketing bedrijf DM United komt Dongenaar Cas Timisela (39) permanent in aanraking met alle ontwikkelingen op het internet. In zijn column Cas neemt de lezers van dongen.nieuws.nl mee op reis door alle uithoeken van de digitale wereld.

Google en gij zult vinden…

Mijn column was al bijna af. Een stuk over de verandering van het onderwijs door internet. Over mijn overtuiging dat studenten minder hoeven te weten. En juist meer moeten leren hoe zij relevante informatie kunnen vinden.

Toen sloeg het noodlot toe. Een appje van mijn vriendin. Onze afwasmachine voelde zich niet lekker. Ze bleef maar piepen en wilde niet meer draaien. Nu ben ik van huis uit geen techneut. Gelukkig vond ik een forum van lotgenoten met piepende vaatwassers. De oplossing stond er zowaar tussen. Inclusief filmpje over hoe je een pomp losschroeft en reinigt.

Ik moest wel even opzoeken hoe je het paneel verwijdert. “Draai de tweede en vierde schroef los”. En klaar is Cas. Anderhalf uur later. Een natte vloer en een diepe snee in mijn vinger. Maar het is gelukt! Onze Whirlpool is gestopt met piepen en loopt als een trein. Lange leve internet:)

Vaak denkt men dat ik ICT expert ben. Dat is niet zo, al word ik al jaren ingezet als helpdesk: “Mijn Windows 95 pc start iedere keer opnieuw op als ik hem afsluit. Volgens mij zit er een virus op.”

Bij zo’n vraag ga ik Googlen. Voor bijna ieder probleem, staat de oplossing ergens online. Ik weet waar ik informatie kan vinden en hoe ik moet zoeken. In dit geval was het antwoord simpel. Het vakje “De computer opnieuw opstarten?” stond geselecteerd. Een klassiek gevalletje Ga met je muis naar de rechterbovenhoek.

windowsscherm

Ondanks alles sta ik deze week wel met de afwasborstel en theedoek in de keuken. De monteur heeft uiteindelijk de vaatwasser ter observatie meegenomen. Maar dat mag de pret niet drukken. Want het klopt dus. Als je weet waar je het antwoord kan vinden, hoef je niet alles te weten. Dat geldt in het onderwijs én als je afwasmachine piept.

Meer weten hoe je de beste zoekresultaten krijgt? Hier vind je meer tips en trucs om te zoeken via Google.

castimiselaCas Timisela is eigenaar van online marketing bureau DM United. Hij coacht toegewijde ondernemers en begeleidt bedrijven die online succes willen behalen. Cas schrijft over de laatste trends, online marketing en de veranderende digitale wereld.

Altijd op de hoogte van het laatste columns en Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden