Belg in Breda: A Night @ De Bommel

Foto: Breda Nieuws

Onlangs was ik met vrienden in cafe De Bommel. Het cafe in de Halstraat dat meer weg heeft van een lokale vleeskeuring in het slachthuis dan van een trendy danscafe. Jagers 30 +  op zoek naar die ene juicy biefstuk. Maar ook de vrouwen zijn massaal aanwezig op het wekelijkse Hengstenbal. Het hunting season is begonnen. Zelfs de meest kansloze neuroot moet hier al veel moeite doen om geen visje in zijn netje te vangen. Serieus datingmateriaal, hoorde ik een vriendin onlangs nog zeggen.

Als professionele non-womanizer wilde ik toch eens zelf aan den lijve ondervinden wat er op een avond zoal gebeurt in dit ‘oppikcafe’. Ik hanteer dan wel mijn eigen maatstaf. Categorie: je hebt wel honger, en wil eens de menukaart van boven tot onder bekijken, maar als ik echt wil eten moet het produkt wel van uitstekende kwaliteit zijn.

Ik neem de proef op de som en wandel eens van de ingang tot de achterkant van de WC. Benieuwd welke magische romantische krachten mij zullen betoveren. Voor maximaal effect doe ik natuurlijk mijn stinkende best en zet mijn love toverpet op scherp. Twee knipoogjes naar links, een hand op de schouder naar rechts en in volle finale naar de WC, een strakke blik in de ogen van die ravissante blonde moordgriet.

Fase een is doorlopen. Ik heb mijn cupidochips ingezet en na mijn  plasje wil ik gaan  cashen en verzilveren. Het vizier gericht op die laatste Schone. Ik pak uit met mijn favoriete foute openingszin om het ijs te breken. ‘Hoe wil jij je eitje morgenvroeg’, schat? ‘Gekookt, gebakken of bevrucht’?

Ik vond het wel een lekker hoofdgerechtje maar toen ik even twee drankjes ging halen, zag ik ze al om twee andere jagers zwermen die een stukje dikbil en dunne lende wilden afsnijden.. Mijn honger was over en de Bommel-mythe bevestigd. Man zkt vrouw kan je het niet echt noemen hier. Eerder worst zkt speklap. En het maakt niet uit in welke supermarkt we gaan winkelen. Wat verlangde ik naar mijn oude vertrouwde kruk in cafe De Beyerd. Een Belgisch speciaalbiertje zal je nooit belazeren.

Sinds 9 december is Gert columnist voor Breda Nieuws. Wekelijks zal hij met een Belgische bril op, ons een kijkje geven in zijn leven als Belg in Breda.

Belg in Breda
Columnist Gert Haesevoets
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen