Chassé Cinema: drie premières vanaf 11 augustus

Foto: Amazon Studios

Vanaf donderdag 11 augustus te zien in Chassé Cinema: ‘Café Society’, geschreven en geregisseerd door Woody Allen. De film ging wereldwijd in première als openingsfilm van het filmfestival in Cannes

De films ‘Out of Love’ en ‘Dukhtar’ gaan ook volgende week in première. Daarnaast is er een nieuwe editie van Docuzomer met de documentaire ‘All you need is me’, het levensverhaal van de Nederlandse kunstenaar Aad Donker. Tijdens de Gay & Lesbian Summer Film Festival is de film ‘Theo & Hugo’ te zien.

Café Society | vanaf 11 augustus

New York, de jaren ’30. Terwijl hij steeds meer moeite heeft met het omgaan met zijn kibbelende ouders, zijn gangster-broer en de juwelenwinkel van zijn familie, verlangt Bobby Dorfman naar verandering van omgeving. En dus besluit hij zijn geluk in Hollywood te gaan beproeven. Hij gaat aan de slag als loopjongen voor zijn oom, een machtige agent voor filmsterren. Hij wordt al snel verliefd, maar helaas heeft het meisje al een vriend. Bobby neemt genoegen met een vriendschap – tot de dag dat ze bij hem voor de deur staat om te vertellen dat haar vriend het net heeft uitgemaakt.

Out of love | vanaf 11 augustus

De Griekse Varya zit aan een bar als de Russische kok Nikolai haar vanuit zijn keuken ontdekt. Het is liefde op het eerste gezicht. Tussen de twee ontwikkelt zich een gepassioneerde maar ook destructieve relatie waarin momenten van echte liefde zich regelmatig afwisselen met heftige conflicten.

Dukhtar | vanaf 11 augustus

Op vijftienjarige leeftijd werd Allah Rakhi uitgehuwelijkt aan het veel oudere stamhoofd Daulat Khan, die haar van Lahore meenam naar de bergen van Pakistan. Twintig jaar later wil haar man vrede sluiten met Tor Gul, de leider van een rivaliserende stam, en daarvoor zal hij de stamleider hun 10-jarige dochter Zainab ten huwelijk aanbieden. Allah Rakhi wil niet dat haar dochter hetzelfde meemaakt als zijzelf en ze vlucht met haar dochter naar Lahore.

Docuzomer: All you need is me | ma 15 augustus

De gewaardeerde en talentvolle kunstenaar Aad Donker maakt begin jaren ‘90 naam als aanstormend kunstenaar, samen met zijn schilderende broers Gijs en Justus. Als onderdeel van het After Nature-collectief krijgen de gebroeders Donker snel voet aan de grond in New York. Als Gijs en Justus terug gaan naar Nederland blijft Aad achter in New York, samen met zijn grote liefde Amy. Wanneer Amy een Aad uit elkaar gaan, gaat het in razend tempo bergafwaarts met hem. Op 31-jarige
leeftijd pleegt Aad zelfmoord.

Gay & Lesbian Summer Film Festival: Théo & Hugo | wo 17 augustus

In Parijs, in een darkroom, ontmoeten Théo en Hugo elkaar. Het is meteen liefde op het eerste gezicht. Na hun intense sekspartij voelen de twee mannen de behoefte om naar buiten te gaan. Wanneer ze samen door de verlaten straten van nachtelijk Parijs lopen, worden ze plotseling geconfronteerd met een gevoel van werkelijkheid die hun vrijheid lijkt uit te wissen en leidt tot een bepaalde hulpeloosheid. Willen ze elkaar wel leren kennen? Zal hun vertrouwen worden beloond en wat zijn hun verwachtingen?

Ticketinformatie

Kaarten voor de landelijke premièrefilms zijn vanaf maandag 8 augustus online te reserveren bij Chassé Cinema via www.chasse.nl/cinema of bij het bespreekbureau van het Chassé Cinema op (076) 530 31 31.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen