“Een groot scherm, scherp beeld, goed geluid… Niets gelogen.”

Kinepolis in Breda, dat op 1 augustus de deuren officieel opende belooft de bezoekers op haar website en in de media met laserprojectie en Laser Ultra een ultieme filmbeleving met een reusachtig scherm, superscherpe beeldkwaliteit en spectaculair 3D-geluid. Maar is dat ook zo? Wij namen de proef op de som.

De afgelopen maanden besteedden we regelmatig aandacht aan de komst van Kinepolis in Breda. In een van onze laatste nieuwsberichten kopten we nog ‘Europese primeur Kinepolis Breda met Laseprojectie’. Alle films in dit nieuwe bioscoopcomplex krijgen laserprojectie.

10 zalen, 1700 bezoekers

“We hebben 10 zalen die ruimte bieden aan in totaal 1700 bezoekers”, vertelt Danny Tom, local manager van Kinepolis Breda. “Elke zaal heeft laserprojectie. Dat zie je ook aan de buitenkant van de zaal”, en hij wijst naar boven, waar inderaad niets meer staat dan een projector, met daarboven een grote grijze buis waar lucht uitkomt. “Dat is onze interne klimaatbeheersing. De projector moet voortdurend gekoeld worden. Wordt die te heet, dan hebben we een probleem.”

Ultieme beleving met laserprojectie

“In elke zaal hangen grote schermen, verspreid over de hele wand. Het zijn dus gigantische schermen waardoor het eigenlijk niet meer uitmaakt waar je in de zaal zit. Ook de kleur van het scherm is anders. Geen witte schermen, maar lichtgrijs waardoor het beeld nog scherper is dan dat je eigenlijk gewend bent.” Het meest trots zijn ze op Laser Ultra. “Bij Laser Ultra gaat het om de combinatie van laserprojectie en het overweldigende geluid van Dolby Atmos. Het geluid is zo overweldigend. Het geluid komt van alle kanten, ook van bovenaf. Als er in de film bijvoorbeeld een vliegtuig overvliegt, is het net of die daadwerkelijk boven je vliegt.”

Exclusief

Breda Kinepolis is de enige bioscoop in Nederland die is uitgerust met dit exclusieve systeem. “We hebben één zaal, zaal 7, waar je 3D-films kunt kijken met Laser Ultra. Vorige week draaide we er Star Trek Beyond, vanaf deze week kun je er Suicide Squad zien in Laser Ultra.” Of er in de toekomst nog meer zalen komen met Laser Ultra is moeilijk te zeggen. Danny: “Vooralsnog is het erg duur om films te maken die EN met laserprojectie werken EN met Dolby Atmos. Filmmaatschappijen willen graag hun centen terugverdienen, dus vooralsnog zijn het vooral films waarvan ze weten dat die een groot publiek zullen trekken.”

Cosy Seats

Omdat Suicide Squad niet heel aantrekkelijk vonden klinken – onze magen zijn niet bestemd tegen zoveel geweld – kozen we voor ‘Absolutely Fabulous’. Ook geen slechte keuze volgens Danny, “maar de film draait al een tijdje, dus hij loopt een beetje op z’n einde.” Voordat we de zaal inlopen, zijn we wel nog even benieuwd naar de Laser Ultra-zaal. Onder begeleiding van Danny mogen we even snel een kijkje nemen, maar het effect is natuurlijk niet te vergelijken. “Je moet echt in de zaal zitten, om die ultieme filmervaring te ervaren.” En dat is natuurlijk zo.

Voordat we neerploffen in de ‘comfortabele stoelen’, inspecteren we eerst de zaal. Inderdaad, een mega scherm aan de wand, verlichte rijnummers in de vloer van de zaal en op de achterste rij de Cosy Seats. “Onze Cosy Seats zijn net iets luxer dan de rest van de stoelen. Je hebt extra brede armleuningen, een tafeltje om je drankje en je snacks op te zetten en een kapstok om je jas op te hangen”, aldus Danny. Hij heeft niet gelogen. “We hebben zelfs extra beenruimte”, roept een jonge bezoekster enthousiast. “En we moesten maar €2,50 extra betalen”, vertelt haar moeder enthousiast. “Dus ach… voor deze keer.”

“Een echte AbsFabs”

En de film? “Een echte AbsFabs”, aldus mijn ‘partner in crime’. “Ik heb van begin tot einde gelachen. En al die sterren die meededen, zoals Jean-Paul Gaultier, Stella McCartney, Kate Moss natuurlijk, Joan Collins, noem maar op. Geniaal.” Ook over de zaal zijn we meer dan tevreden. “Het scherm is inderdaad echt groter, het geluid klinkt beter, het beeld is scherp. Geen blabla-verhaal dus, maar de waarheid.”

Wij gaan in ieder geval nog een keertje terug en we weten ook al welke film. “Dat wordt zeker Bridget Jones. De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit. En met Patrick Dempsey alias McDreamy (Grey’s Anatomy) in de hoofdrol komt dat zeker goed.”

Meer informatie over Laser Ultra, het volledige filmprogramma, ticketprijzen, leuke acties etc vind je op de website van Kinepolis Breda.

Reacties

Cookieinstellingen