Populairste artiesten per seizoen

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

De muzieksmaak van mensen schijnt per seizoen te verschillen. Zo knalt in de herfst bij veel luisteraars traditionele, akoestische muziek uit de speakers en in de lente up-tempo en vrolijke nummers. Dat blijkt uit een onderzoek van streamingdienst Spotify.

Spotify analyseerde twee jaar lang het aantal streams van de 10.000 populairste artiesten en genres en kwam erachter dat de algemene muzieksmaak wisselde per seizoen.

Bekijk hieronder de voorkeuren per seizoen:

  • Herfst

In de herfst valt vooral traditionele, orkestrale en akoestische muziek in de smaak.

  1. R. City
  2. Pentatonix
  3. Nico & Vinz
  4. Michael Bublé
  5. One Direction

  • Winter

De winter kenmerkt zich op muziekgebied door milde, relaxte subgenres. Daarnaast is in dat seizoen muziek die geassocieerd wordt met bepaalde landen in trek. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat mensen vaak naar hun thuisland terugkeren met de feestdagen.

  1. The Beatles
  2. David Bowie
  3. Bing Crosby
  4. Yellow Claw
  5. Nat King Cole
  • Lente

In de lente is de muziek van het Eurovisiesongfestival populair en wordt er veel geluisterd naar vrolijke up-tempo genres, zoals ‘happy hardcore’ en ‘Melbourne bounce’.

  1. T-Wayne
  2. Natalie La Rose
  3. Madeon
  4. Wiz Khalifa
  5. Mumford & Sons
  • Zomer

In de zomer nemen mensen de tijd om een luisterboek te luisteren. Daarnaast wordt er veelvuldig geluisterd naar genres die aan het strand doen denken, zoals ‘deep tropical house’ en ‘ragga jungle’.

  1. Mike Perry
  2. FRENSHIP
  3. Joel Adams
  4. Kungs
  5. Kent Jones

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen