Art Breda naar Breepark

Kunstwerk op ART BREDA 2015
Foto: Asja Vossen

De vierde editie van ART BREDA vindt plaats op een gloednieuwe locatie: evenementenhal De Bree. ART BREDA 2017 zal een van de eerste evenementen in het gebouw zijn.

Na drie succesvolle edities op het Chasséveld verhuist ART BREDA komend jaar, in goed overleg met haar deelnemers, naar de nieuwe evenementenhal De Bree, gelegen in het Breepark. Met dit van alle moderne gemakken voorziene gebouw heeft Breda vanaf 2017 na 18 jaar eindelijk een opvolger voor Het Turfschip.

Deelnemers veelzijdige beurs

De samenstelling van het deelnemersveld van ART BREDA blijft gelijk aan de voorgaande edities. ART BREDA is een gemengde beurs met uitsluitend de allerbeste deelnemers op het gebied van kunst, antiek en design. Een professioneel georganiseerd evenement van hoog niveau, waarbij de deelnemers worden geselecteerd door het bestuur en commissies die garant staan voor kwaliteit. Het aanbod wordt voorafgaande aan de opening van de beurs beoordeeld door deskundige keuringscommissies.

Nieuwe plattegrond

De nieuwe hal van 8.300 m2  is aanleiding om ook een nieuwe plattegrond voor ART BREDA te ontwerpen, met een opvallende diagonale allée, die de naam Breelaan krijgt en die uitkomt in het rechtsboven gelegen restaurant Het Turfschip. Linksboven en rechtsonder bevinden zich twee ruimbemeten terrassen, zodat de gehele beursvloer aantrekkelijke rustpunten heeft. Er is ruimte voor circa 95 deelnemers in stands van uiteenlopende afmetingen, beginnend bij de Collector’s Cabinets van 25 m2.

Bezoekers uit Nederland en Vlaanderen

Art Breda richt zich met name op Nederlandse en Belgische verzamelaars en liefhebbers van oude en hedendaagse kunst en antiek uit de hogere welstandsklasse. 80% van de bezoekers was afgelopen jaren 50 jaar of ouder en hoewel dit publiek zeer gewaardeerd wordt omdat het de tijd en de middelen heeft om de interesse voor kunst en aniek in daden om te zetten, wordt er naar gestreefd het publiek uit te breiden met iets jongere mensen. De vorige edities van ART BREDA trokken respectievelijk 17.000 en tweemaal  ruim 18.000 bezoekers en de verwachting is dat dit aantal komend jaar zal toenemen.

Meer over Breepark

 

Reacties