Festival 39graden wederom weer een succes

Ook dit jaar mag Festival 39graden niet ontbreken op de artistieke agenda van Breda. Voor de negende keer mogen jongeren van 15 tot en met 21 jaar laten zien wat zij kunnen op toneel. Variërend van toneel en dans tot beeldende kunst en film.

Niet alleen de acteurs staan centraal, ook regisseurs, schrijvers, producenten en makers. Alle facetten van theater maken komen aan bod. Het grote aanbod aan talent maakt het de moeite waard een bezoekje te brengen.

Voor meer foto’s klik op Fotoserie op de foto bovenaan dit artikel.

48 uur

Dit jaar kregen acht jongeren een unieke opdracht: in 48 uur een voorstelling maken. Tijdens het festival wordt deze gevolgd door het publiek middels een videoverbinding. Dit concept, genaamd Breaking News is een samenwerking tussen Podium Bloos en LARF. LARF is een jeugdtheater in Gent waar kinderen en jongeren centraal. Deze acht jongeren, vier Nederlanders en vier Vlamingen vertellen hun visie op de wereld aan de hand van de actualiteit. Onder andere Emma van de Laar, winnares van de Gouden Thermometer van 2016, nam deel aan deze unieke concept. Ook Cleo Mullis, bekend van Tomer en Elias was van de partij.

Gouden Thermometer

Ook dit jaar werd de Gouden Thermometer uitgereikt onder de deelnemers van het festival van dit jaar. De Gouden Thermometer komt mede tot stand door een gift van Vrienden Podiumkunsten Breda. Theaterduo Kim en Yka mochten dit jaar de prijs in ontvangst nemen. Met hun voorstelling Als de kat van huis is  in de huiskamerroute waren zij volgens de jury dit jaar het beste optreden. Met de prijs is ook  €500,- beschikbaar gesteld voor het duo om een nieuwe voorstelling te produceren. En met een gouden ticket voor de tiende editie van Podium Bloos zien we ze volgend jaar weer terug.

Theatergroep Charlie met Huilen doe je maar onder de douche en LosseTongen met no space kregen beide een eervolle vermelding voor hun optreden.
Volgend jaar is het de tiende editie van Festival 39graden. Het is zeker de moeite waard.

  • Voor meer informatie over Breaking News klik hier

Reacties