Breda Bier actie levert 10.000 euro op

Foto: Breda Bier actie

Vanaf medio 2015 heeft De Grote Kerk Breda, Albert Heijn en United Dutch Breweries de Breda Bier actie wegens succes herhaald. Vrijdagochtend is het opgeleverde bedrag van 10.000 euro overhandigd aan Eric Westenburg.

Sinds 2007 is Breda Bier weer te koop in Breda nadat het lange tijd afwezig was. Buiten Breda wordt het ook verkocht in het buitenland zoals De Kanaal Eilanden, Italië, Malta, China, Costa Rica, Uruguay en zelfs in de meest Zuidelijke stad in Chili: Punta Arenas. Van 2007 tot en met 2010 heeft Breda Bier samen met Albert Heijn van ieder verkocht blik 10 Eurocent gedoneerd aan de restauratie van de Grote Kerk, deze actie was zeer succesvol en heeft over deze periode maar liefst 55.000€ opgebracht.

Onlangs heeft de Provincie Noord-Brabant een extra subsidie van € 225.000 aan de Grote Kerk toegekend voor restauratie. Deze bedraagt 70% van de kosten. De Stichting Grote Kerk dient extra middelen te zoeken om de resterende 30% bijeen te brengen. De bijdrage van UDB en Albert Heijn is dan ook zeer welkom en een mooie stimulans om ook anderen te bewegen een bijdrage te leveren.

Op de foto: Willem van der Vis (directeur Grote Kerk), Hans Canters (Vrienden van de Grote Kerk), Eric Westenburg (voorzitter Vrienden van de Grote Kerk), Daisy Romme (AH), Frank Leufkens (AH), Peter Lips (AH), Wilco van Iersel (AH), Bert van der Made (UDB)

 

Reacties