MOTI krijgt opnieuw geld van BankGiro Loterij

Foto: Breda Nieuws

Het Museum of The Image (MOTI) heeft ook dit jaar weer een tonnenschenking gekregen van de BankGiro Loterij. Dat werd donderdag tijdens het BankGiro Loterij Goed Geld Gala in Amsterdam bekendgemaakt.

Ook het Noordbrabants Museum, het Van Abbemuseum en Kasteel Helmond kregen een schenking. Het Noordbrabants Museum, het Van Abbemuseum en MOTI zijn vaste culturele partners van de BankGiro Loterij en ontvangen jaarlijks een bijdrage. Bovenop deze bijdrage krijgen de musea een bedrag dat bij elkaar is gebracht door liefhebbers van het museum die bij de BankGiro Loterij speciaal voor dit museum meespelen. De helft van hun lotprijs gaat rechtstreeks naar het museum van hun keuze.

Wel schenking, geen subsidie

Het MOTI heeft dit jaar in totaal 200.557 euro ontvangen. De schenking komt voor MOTI als geroepen. Vorig jaar november viel het museum nog buiten de boot. De Adviescommissie die subsidies toewees vanuit het Kunstenplan van de Provincie oordeelde dat het nieuwe museum ‘geen bijdrage levert aan de Brabantse Culturele infrastructuur‘.

De Adviescommissie beschouwt de fusie tussen het Breda’s Museum en het MOTI en de exploitatie van MOTI in dit stadium op de eerste plaats als een gemeentelijke verantwoordelijkheid. “Er is momenteel geen Brabants belang, het museum levert geen bijdrage aan de Brabantse culturele infrastructuur”, valt te lezen.

Nieuwe museum in maart open

Het nieuwe museum opent volgende maand de deuren met een programma dat beeldcultuur en erfgoed met elkaar verbindt. Dingeman Kuilman is benoemd als nieuwe algmeen directeur van de stichting van het nieuwe museum.

Reacties