Drie films in première bij Chassé Cinema

L_03929.NEF
Foto: Chassé Cinema

Deze week gaan er bij Chassé Cinema maar liefst drie films in première: ‘Loving’, ‘If the sun explodes’ en ‘Het doet zo zeer’. Ook vertoont Chassé de maandagavondklassieker ‘Down by law’, over Zack, Jack en Roberto die zijn ontsnapt uit een gevangenis in Louisiana.

Loving – vanaf do 23 februari

Loving vertelt het waargebeurde en ontroerende verhaal over de moed en vastberadenheid van het echtpaar Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die negen jaar vechten om als een familie in hun geboortestad te mogen wonen. Hun rechtszaak, Loving v. Virginia, wordt helemaal tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten. Hiermee is dit waargebeurde liefdesverhaal over de hele wereld een bron van inspiratie geworden.

regie: Jeff Nichols / drama / met: Ruth Negga, Joel Edgerton, Marton Csokas, Michael Shannon / Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten 2016, 123 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

If the sun explodes – vanaf do 23 februari

Met rugzak en tent trekken de jonge Yara en Philippe langs verre wegen en vieren ze het leven en de vrijheid. Lyriek en realisme gaan hand in hand in deze grotendeels geïmproviseerde roadmovie. Zoenen, vrijen, serieuze gesprekken, bijzondere ontmoetingen en onverwachte botsingen. De twintigers Yara en Philippe trekken de wijde wereld in, zonder plan, alleen met een rugzak en met elkaar.

regie: Hanna van Niekerk / drama, avontuur, romantiek / met: Wies Fest, Egbert Jan Weeber / Nederland 2016, 80 min. / Nederlands gesproken

 

Het doet zo zeer – vanaf do 23 februari

In Het doet zo zeer volgt succesvol schrijfster Heleen van Royen haar dementerende bejaarde moeder met een camera. Ze heeft de zorg voor haar op zich genomen en filmt tegelijk hun veelvuldig samenzijn. Daaruit blijkt hoezeer het bestaan van mevrouw Breed toenemend gepaard gaat met verwarring en onhoudbare pijnscheuten – momenten die ze met een mantra bezweert. Hulp, goede raad en een rollator weigert ze regelmatig, hoewel ze ook dankbaar is voor de steun van haar betrokken dochter. Maar hoeveel kan zij doen als dochter en mantelzorger?

regie: Heleen van Royen / documentaire / Nederland 2017, 87 min.

Down by law – ma 27 februari 19.20

‘Down by law’ is de tweede film in het EYE-retrospectief ‘The way of Jim Jarmusch’ en biedt een collegeachtig portret van drie mannen die op zoek zijn naar een droom. Zack, Jack en Roberto ontsnappen uit een gevangenis in Louisiana en proberen de draad van hun onthechte levens op te pakken. Jim Jarmusch volgt het wonderlijke trio en laat Benigni (‘ai skriem, joe skriem, wie oll skrieme for aiskrriem!’) schitteren in een in hilarisch Italo-Engels afgeleverde monoloog over zijn moeders kookkunsten.

regie: Jim Jarmusch / komedie, crime, drama / met: John Lurie, Tom Waits, Roberto Benigni / Verenigde Staten, Duitsland 1986, 106 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Informatie

Kaarten voor de landelijke premièrefilms zijn vanaf maandag 20 februari online te reserveren bij Chassé Cinema via www.chasse.nl/cinema of bij het bespreekbureau van het Chassé Cinema op 076 530 31 31.

Reacties