Tiësto ereburger van Breda

De gemeenteraad van Breda heeft Tiësto tijdens Serious Request benoemd tot ereburger van Breda. Donderdagavond heeft hij de penning overhandigd gekregen van Paul Depla in Hotel Nassau.

De erepenning komt in zijn huis in New York te hangen. “Zo heb ik een stukje Breda altijd bij me.” De burgemeester reikte de erepenning in aanwezigheid van de moeder en zus van Tijs Verwest uit.

Depla: “Hij heeft Breda internationaal op de kaart gezet en het ereburgerschap is ook blijk van waardering voor zijn inzet om van de stad ‘the capital of deejays’ te maken.” Gedurende zijn hele carrière is Tiësto, opgegroeid in de wijk Tuinzigt, zich nadrukkelijk blijven identificeren met zijn afkomst en geboortestad Breda en heeft hij zich steeds een trots ambassadeur van Breda getoond over de hele wereld.

Beste DJ ter wereld

Tiësto (48 jaar) is opgeklommen van lokale platendraaier tot ’s werelds beste DJ, zowel in uitvoerende als in producerende zin. Meer dan 70 internationale prijzen heeft hij in ontvangst mogen nemen. Hij is verscheidene keren verkozen tot de beste DJ ter wereld; hij is een wereldster, wereldburger en één van Nederlands meest succesvolle exportproducten. Eerder werd Tiësto geridderd als Officier in de Orde van Oranje-Nassau, werd hij reeds onderscheiden als ereburger van Brabant en ontving hij onder andere de Zilveren en Gouden Harp en de Buma Exportprijs.

Ook oud-burgemeester Peter van der Velden (in 2014) en wijlen bisschop Tiny Muskens (in 2009) zijn benoemd tot ereburgers.

Klik op Fotoserie bovenaan dit artikel voor meer foto’s van Bianca Dijck (Flits en Klik)

Dossier: Fotoreportages

Reacties