Onderstroom Breda viert samen met jou het 2-jarig jubileum

Foto: Onderstroom

Onderstroom Breda timmert in maart alweer 2 jaar aan de weg. En dat gaan ze vieren!

Op 10 maart a.s. vindt er in Avenue een knal evenement plaats. Maar liefst 3 live acts en een platendraaier vermaken jou die avond in de bovenzaal van Avenue. De live acts zijn: Code of Conduct & Shield Pattersn (UK) & The Underground Youth (UK); de platendraaier is Martijn (Surf & Turf)

Code of Conduct.

Voormalig Dirty Bastards, DE Brabantse kantoor-punkrockband’ completeerd de line-up. Punkrock met een Bad Religion-feel in een kantoorjasje. Trek je 3-delig kostuum of mantelpakje aan en vergeet je whiteboard markers niet voor een onvergetelijke meeting @ the office of De Avenue.

Shield Patterns

Het duo uit Manchester, bestaat uit Claire Brentnall en Richard Knox (A-Sun Amissa / The Rustle of the Stars / Glissando). Samen creëren ze intens emotionele muziek vol van licht en schaduwen, zowel melodisch als ongelooflijk gedetailleerd. Een geluid dat tegelijk toegankelijk en verkennend is en eindigt als een triomf van donkere, dromerige en surreële contemporary muziek.
Hun veelgeprezen debuut LP Contour Lines (2014) en de daaropvolgende EP Violet (2015) werden beide uitgebracht via Richard’s eigen Gizeh label. Het nieuwe album Mirror Breathing is afgelopen september uitgebracht.

The Underground Youth

In 2008 gestart als het slaapkamerproject van Craig Dyer, heeft met hun mix van donkere psychedelische post-punk een trouwe schare fans opgebouwd wereldwijd. En sinds 22 mei 2015 hoort Breda daar ook bij! Sinds 2012 tourt de band regelmatig door Europa en kregen ze erg veel lof voor hun regelmatig uitverkochte shows en festivaloptredens. Inmiddels hebben ze 5 LP’s en 3 EP’s uitgegeven via onafhankelijk platenlabel Fuzz Club Records, allemaal uitverkocht en opnieuw geperst. De band is onlangs verhuisd van Manchester naar Berlijn, waar ze een nieuwe plaat aan het opnemen zijn die in het begin van 2017 wordt uitgebracht.
De live band bestaat momenteel uit Craig Dyer (zang, gitaar), Olya Dyer (Drums), Max James (bas), en Mark Vernon (Guitar). De combinatie van een muur van geluid, rauwe energie en pakkende melodieën zorgt voor de meest boeiende live-ervaring die je niet mag missen.

DJ Martijn

Surf&Turf komt draaien!

  • Adres: Waterstraat 5, Breda
  • Zaal open: 21.00 u; Aanvang: 21.30 uur
  • Student aan deur: € 5,- / online: €7,50 / overig aan deur: € 10,-

Reacties