Celebrating Life neemt publiek mee naar Zuid-Afrika

In de nieuwe Zuid-Afrikaanse theaterproductie South African Road Trip – Celebrating Life nemen Zuid-Afirkaanse artiesten hun publiek mee op een reis door hun land. Op 22 april komen zij naar het Chassé Theater in Breda.

Door persoonlijke verhalen van de cast, grotendeels afkomstig uit Khayelitsha – het grootste township van Kaapstad – staat de identiteit van de bewoners van Kaapstad centraal. Dit is de derde keer dat Bos Theaterproducties de Zuid Afrikaanse productie South African Road Trip naar Nederland brengt, deze keer geregisseerd door Albert Klein Kranenburg.

Het mannenkoor Khayelitsha United Mambazo, Xhosa-zangeressen Lungiswa Plaatjies en Nomapostile Nyiki, begeleid door multi-instrumentalist Dionys Breukers, geven de voorstelling een unieke Zuid Afrikaanse sound. Interviews met bewoners van de Westkaap en de maatschappijkritische songs van rapper Jitsvinger – één van Zuid Afrika’s grootste talenten van dit moment – zorgen voor diepgang én urgentie.

Op papier telt Zuid Afrika elf volkeren en culturen maar in praktijk zijn er veel meer. Op het Kaapse schiereiland, waar het grootste deel van de cast vandaan komt, wordt volop  Afrikaans, Xhosa, Zulu, Engels en het Afrikaapse dialect gesproken. Deze rijkdom aan talen en hun cultuur staat centraal in South African Road Trip – Celebrating Life.

Speciaal voor deze voorstelling zijn videobeelden van dit gebied gemaakt die worden geprojecteerd op een podiumbrede Video Wall waardoor het publiek een échte Road Trip maakt langs de Westkaap van Zuid Afrika. South African Road Trip; Celebrating life van Bos Theaterproducties staat tot eind april in de Nederlandse theaters.

Binnenkort staat South African Road Trip in de theaters bij jou in de buurt

  • 18 maart in Terneuzen
  • 31 maart in Roosendaal
  • 1 april in Dordrecht
  • 12 april in Eindhoven
  • 22 april in Breda

 

 

Reacties