Programma ‘Ik Zie U Graag’ in Mezz compleet

Het Belgische popfestival van Nederland staat weer voor de deur. Op 7, 8 en 9 april organiseert Mezz in Breda de negende editie van het festival Ik Zie U Graag. Het hele programma is compleet. Het belooft weer een boeiende 3-daagse te worden.

Poppodium Mezz laat tijdens Ik Zie U Graag zien wat er op muzikaal gebied speelt bij de Zuiderburen. Gevestigde namen zoals Absynthe Minded, Warhaus (zij-project Balthazar), Compact Disk Dummies en Coely staan op het programma, maar ook pareltjes die in België al op de radar staan, maar in Nederland nog onontdekt zijn maken hun opwachting. Je kunt Tamino, Krankland, Whispering Sons, Low Land Home, WWWater, Piquet, Pomrad en Amongster ontdekken in Breda dit jaar.

Line-up vrijdag 7 april – Ticket 20 euro

Op vrijdag 7 april staat Absynthe Minded in een iets gewijzigde formatie op Ik Zie U Graag. Met hits als Envoi wist de band eerder al velen harten in binnen- en buitenland te veroveren. Winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel Tamino zal er alles aan doen om het publiek diep te raken met zijn sobere, melancholische geluid. Laat je inpakken door de krachtige stem en de sympathieke persoonlijkheid van de Antwerpse rapper Coely, het donkere en atmosferische geluid van postpunk band Whispering Sons en de duistere indie van Low Land Home. Ook dans je deze avond op de FFFFunk met een moddervette F van Pomrad.

Line-up zaterdag 8 april – Ticket 20 euro

Op zaterdag 8 april kun je genieten van de donkere klanken van Warhaus, het soloproject van Maarten Devoldere (Balthazar). Ook de dromerige zanglijnen van Amongster en de experimentele R&B van WWWater hebben een meeslepend effect. De verslavende elektropunk van Compact Disk Dummies nodigt uit tot een feestje en ook de pakkende 90’s psychpop van Krankland staat garant voor beweging. Het tegendraadse, koppige Piquet  is niet vies van punk en oosterse psychedelica. Daarnaast is er ism het Belgische Poppunt en PechaKucha van alles te beleven in het Grand Theatre op het Van Coothplein.

Klappen met Willem Jongeneelen op zondag 9 april – Gratis

De zondag, 9 april, van Ik Zie U Graag is traditioneel gratis. In samenwerking met Poppunt’s Vi.be presenteert Mezz een aantal opkomende talenten. Natuurlijk is popjournalist en België-watcher Willem Jongeneelen (OOR, BN/De Stem) ook weer van de partij. Hij gaat in een intieme setting ‘klappen’ met drummer Mario Goossens van Triggerfinger en Eric Didden, de manager van Triggerfinger over de liefde voor muziek en over de Belgische muziekscene.

Leon Verdonschot (schrijver, dichter, journalist, radio- en TV-presentator, documentaire- en filmmaker) komt voorlezen uit zijn nog uit te komen boek VOS. In VOS reconstrueert Verdonschot het leven van de in 2014 overleden muzikant-zanger Luc De Vos aan de hand van talloze interviews een intiem portret van een getroubleerde held die met zijn band Gorki eerder ook in Mezz optrad. oHet boek wordt op 19 april uitgebracht door Lebowski Publishers.

Daarnaast presenteert Ik Zie U Graag samen met het Belgische kansenplatform Vi.be van Poppunt vier opkomende talenten. Bitches Brew, I’m The Hung, Morphine Milkshake en WYNN staan zondag 9 april op het podium van Mezz. De bands zijn gekozen via het kansenplatform Vi.be van de organisatie Poppunt, de organisatie die zich inzet voor muzikanten en dj’s in Vlaanderen.

Dagtickets en passe-partout verkoop

Dagtickets voor vrijdagavond 7 en zaterdagavond 8 april kosten €20. Een passe-partout voor deze twee avonden kost €35. Het programma op zondagmiddag 9 april is voor iedereen gratis toegankelijk. Tickets zijn verkrijgbaar via www.mezz.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen