Drie keer Dansnest in april

Foto: Dansnest

Dansnest, pionier in dans op locatie, gaat in april de straat op met drie nieuwe dansvoorstellingen. De voorstellingen, onder de noemer City of Movement, zijn te bezoeken in de openbare ruimte tijdens het Zuiderwaterliniefestival én Spring Event in Breda. Daarnaast zijn ze ook al te zien op het International Community Arts Festival (ICAF) in Rotterdam.

GRENS
Grenzen. We werpen ze op, verleggen ze, bewaken ze, steken ze over. Grenzen horen bij het leven. Soms zijn ze nodig, verdraagbaar, een houvast. Soms zijn ze kwetsend en buitensluitend. Grenzen bepalen ons speelveld. Zonder zouden de mogelijkheden eindeloos zijn… Dansnest en Lucifers Slagwerk zoeken samen de grenzen op. Een modern slagveld van fysieke interacties tussen dansers, muzikanten en passanten die het Kasteelplein doorkruisen.
GRENZEN | 8 APRIL 2017: 14.00-21.00 UUR/9 APRIL 2017: 13.00-16.00 UUR | ZUIDERWATERLINIEFESTIVAL | INFORMATIE EN RESERVEREN: zuiderwaterliniefestival.nl

SPRING
Sterker dan Popeye en charmanter dan Charlie Chaplin: Mohammad en Khalid, gevlucht uit Syrië. Talentvol, leergierig, nieuwsgierig en zeer professioneel binnen het artistieke proces. Met een grote portie humor en een nóg groter hart van goud laten de twee het publiek meespringen op muziek en toveren ze een big smile op ieders gezicht. Een choreografie van Dansnest én enthousiaste deelname van leerlingen van basisschool De Fontein, Het Noorderlicht en John F. Kennedy. Speciaal voor deze voorstelling volgden de leerlingen een workshop van Dansnest.
SPRING EVENT | 15 APRIL 2017: 14.30 UUR, 15.30 UUR EN 16.30 UUR | OPENING BUURTPARK TUSSEN CALANDSTRAAT EN DE HENDRIK BERLAGESTRAAT GEEREN-ZUID/HOGE VUCHT

Wie niet kan wachten, kan op 1 april alvast gaan kijken. Dan staan ze met DE KUS op het ICAF ROTTERDAM/BIG DAY FESTIVAL om 15:30.

Dansnest (2002) is een broedplaats voor dans op locatie, zowel binnen als buiten Breda. De moderne dansvoorstellingen van Dansnest geven een geheel eigen kijk op ruimte in het decor van de stad. De choreografieën bevatten elementen van free running en theater: speels, energiek en kwetsbaar. De dansers schuren, bijten en strelen de verschillende aspecten van een locatie en maken verbinding met de omgeving en passanten.

“Met dans op locatie kun je iets teweegbrengen, maatschappelijke discussie losmaken en mensen samenbrengen met als doel hen de omgeving anders te laten ervaren.” [Dansnest]

Reacties