“Matthäus Passion blijvend populair”

Foto: Stichting Orgelconcerten Breda

De uitvoering van de Matthäus Passion in Breda blijft populair. Ook dit jaar wordt een volle Grote Kerk verwacht bij de 72e uitvoering op dinsdag 11 april, om 19.00 uur. Deze editie wordt gedirigeerd door organist Aart Bergwerff. En het is ook de 26e en laatste editie voor voorzitter Gerard van Steijn. 

Aart Bergwerff als vaste bespeler

Aart Bergwerff is organist van de Grote-of O.L.V.-Kerk te Breda en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Flentrop-orgel. Hij heeft een passie voor het klassieke repertoire maar zoekt ook nieuwe wegen en vormen in de orgelcultuur. Zo werkt hij samen met videokunstenaar Jaap Drupsteen en maakte hij de voorstelling ‘East meets West’ met danser Kadir Sonuk, op muziek van Simeon Ten Holts Canto Ostinato.

Aart Bergwerff studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium, in Parijs en in Noord-Duitsland. Aan het Rotterdams Conservatorium is hij hoofdvakdocent orgel.  Als organist is hij vaak te gast bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, bij de Philharmonie Zuid-Nederland en op internationale orgelfestivals.

Afscheid van Gerard van Steijn

De Matthäus Passion in Breda bestaat dankzij het werk van uitsluitend vrijwilligers. De 79jarige Gerard van Steijn is ruim 26 jaar voorzitter geweest van de organiserende Stichting Matthäus Passion Breda 1946. Dit jaar neemt hij afscheid. “Ik heb ervaren dat de Matthäus Passion in Breda al die jaren populair is gebleven. Het werk weet mensen nog altijd diep te raken en is van een grote klasse.“

De uitvoering

De Stichting Matthäus Passion Breda verzorgt sinds 1946 de jaarlijkse uitvoering in de Grote Kerk van Breda. Voorafgaand aan de uitvoering wordt een aantal bekende delen uit de Matthäus Passion gespeeld op het carillon van de Grote Kerk. Deze zijn in de hele binnenstad van Breda te horen.

 Kaarten kunnen digitaal worden besteld of bij de Grote Kerk. Meer informatie is te vinden op www.mpbreda.nl

Reacties