Komende week te zien bij Chassé Cinema

 

Deze week gaat de film ‘Monk’ in première; een warme, tragikomische film over een eigenzinnig gezin en sterke familiebanden. Ook vertoont Chassé Cinema de film ‘The grown-ups’ en als maandagavond-klassieker de veel geprezen film ‘A turin horse’ van Béla Tarr.

Ook de topselectie van het filmfestival Go Short wordt vertoond in Chassé Cinema met o.a. ‘The Beast’ (winnaar juryprijs op het Film Festival Cannes) en ‘Batrachian’s Ballad’ (winnaar Gouden Beer op het Berlin International Film Festival).

Monk – vanaf do 6 april

Monk is een warme, tragikomische film over een eigenzinnig gezin en sterke familiebanden. Een origineel en sprankelend speelfilmdebuut van regisseur Ties Schenk, die op 12 april in Chassé Cinema is voor een Q&A. De film gaat over Monk, een dertienjarige hypochondrische jongen, zijn zusje Joni een rebellerende puber, zijn moeder Maria een flamboyante Spaanse en zijn vader Fabian een kunstenaar die met zichzelf in de knoop zit.

Als het gezin onverwacht naar Spanje moet om afscheid te nemen van de zieke broer van Maria, zet het de onderlinge relaties op scherp. Gaandeweg komen ze erachter dat de realiteit waar het hele gezin mee te dealen heeft, sterker is dan al hun persoonlijke angsten en dat ze op geen andere plek zouden willen zijn dan met elkaar.
Regie: Ties Schenk / tragikomedie / met: Teun Stokkel, Olivia Lonsdale, Marina Gatell, Sam Louwyck / België, Nederland 2016, 74 min. / Nederlands en Spaans gesproken / Nederlands ondertiteld

The grown-ups – za 8 april – 14.00 uur

The grown-ups is een ontroerende en confronterende observatie van vier Chileense volwassenen met Down. Zij zijn klaar voor een zelfstandig leven, maar is hun omgeving daar ook klaar voor? De film won in de categorie Best Female-Directed Documentary op IDFA 2016.

Al veertig jaar gaan Anita, Rita, Ricardo en Andrés naar een school voor kinderen met het syndroom van Down, maar dit veilige en vertrouwde wereldje begint hen te vervelen. Ze zijn de 45 gepasseerd, en het werk in de bakkerij van de school is voor sommigen van hen geen uitdaging meer. Ook op persoonlijk vlak lonkt de vrijheid. Anita en Andrés zijn verliefd, maar waar kunnen de geliefden (die nog bij hun familie inwonen) een rustig plekje vinden om samen te zijn? De maatschappij waarin ze leven is echter niet ingericht op hun verlangen naar meer zelfstandigheid. Ondanks de trainingen die ze krijgen om ‘bewuste volwassenen’ te worden, blijven de vier tot hun frustratie afhankelijk van de beslissingen die anderen over hun leven nemen.
Regie: Maite Alberdi / Chili, Nederland, Frankrijk 2016, 80 min. / Spaans gesproken / Nederlands ondertiteld

A turin horse – ma 10 april – 19.20 uur

Als maandagavond-klassieker wordt de veel geprezen film A turin horse van Béla Tarr vertoond. “★★★★★ Het meeslepende The turin torse zal zijn laatste regieproject zijn. (…) Het werk van de eigenzinnige meester vind je ronduit saai of diep indrukwekkend. Meer smaken lijken er niet te zijn. Voor Béla Tarr is het volbracht.” – Filmtotaal.

Voor zijn monumentale vertelling over wat we misschien moeten duiden als het einde der tijden, nam de Hongaarse regisseur Béla Tarr de anekdote over Nietzsches geestelijke instorting in Turijn als uitgangspunt. Toen de filosoof op de ochtend van 3 januari 1889 zijn hotel in Turijn verliet en zag hoe een koetsier zijn paard sloeg, omhelsde hij het uitgeputte beest en barstte in snikken uit; het bleek het begin van een ongeneeslijke krankzinnigheid… Maar wat gebeurde er met het paard?
Regie: Béla Tarr / Hongarije, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland 2011, 146 min. / Hongaars gesproken / Nederlands ondertiteld

Jewels | ballet live – di 11 april – 20.15 uur

In het Royal Opera House viert Jewels haar 50e verjaardag. Het ballet schittert nog net zo fel als de smaragden, robijnen en diamanten waardoor George Balanchine zich destijds liet inspireren.

Het ballet Jewels viert haar 50e verjaardag en schittert nog net zo fel als de smaragden, robijnen en diamanten waardoor George Balanchine zich destijds liet inspireren. De Franse romantische muziek van Gabriel Fauré is de drijvende kracht voor het lyrische en subtiele ‘Smaragden’; terwijl de muziek voor het vurige ‘Robijnen’ komt van Igor Stravinsky en de ‘jazz-age energie’ van New York. Grandeur en elegantie completeren het derde deel van het ballet met de grootsheid van het keizerlijke Rusland met de weergaloze muziek van Tsjaikovsky in ‘Diamanten’.

Best of go shorts on tour 2017  – wo 12 april – 19.15 uur

Go Short is hét festival voor de korte film in Nederland. Dit jaar viert het festival zijn negende editie met meer dan 250 van de beste recente korte films vertoond uit heel Europa. Go Short komt op bezoek bij Chassé Cinema met een topselectie uit het festivalprogramma met ‘The Beast’, ‘Wednesday with Goddard’, ‘Batrachian’s Ballad’ , ‘Pussy’, ‘Dreaming of Baltimore’ en ‘A brief history of Princess X.’

Informatie

Kaarten voor de landelijke premièrefilms zijn online te reserveren bij Chassé Cinema of bij het bespreekbureau van Chassé Cinema op 076 530 31 31.

Reacties