Macswordfish terecht winnaar van T-Strijd

Naast zingen speelt Victor ook gitaar wanneer nodig
Foto: Kin Cheong Lau

Poppodium Gebouw-T organiseerde ook dit jaar T-Strijd. Alle bands tussen Middelburg, Antwerpen en Breda mogen meedoen. Macswordfish was een van de bands. Na een wildcard in de voorronde is de band alleen maar beter geworden. Met de juryprijs als beloning. Hiermee hebben ze een optreden in Gebouw-T en vijf opnamedagen in Studio-T gewonnen.

Theremin

De muziek van Macswordfish kan je niet in een hokje plaatsen. En tijdens de finale van T-Strijd gebruikten zij een theremin om hun muziek bij te staan. Een theremin is een elektronische muziekinstrument. Men maakt muziek door de afstand tussen de antennes en de handen te variëren. Dit is lastiger dan men denkt. Niet alleen moet de handpositie of beweging op de juiste plaats vinden, men moet ook een goed gehoor hebben hiervoor. Dat de mannen van Macswordfish het onder de knie hebben is nu wel duidelijk.

POBparade

Nu is Macswordfish geen onbekende in Breda. Zo hebben zij vorig jaar POBparade afgesloten in ‘t Hijgend Hert. Twee jaar geleden trapten zij samen met C.A.P.E. Friday on the Rocks af in café de Speeltuin. Mocht je dit gemist hebben, geen ramp. Ook dit jaar staan zij op POBparade. Op 16 april zijn zij te zien en te horen in café de Vulling.

  • Voor een impressie van hun eerdere optredens kijk je hier en hier.

Reacties