Folk-punkgroep Ferocious Dog (UK) organiseert ‘food drops’

Foto: Ferocious Dog

Dat ze net als volksheld Robin Hood uit het Engelse graafschap Nottinghamshire komen kan geen toeval zijn. Ook folk-punkband  Ferocious Dog (UK) komt op voor mensen die het financieel zwaar hebben. Niet alleen middels bevlogen songtekstuele politieke statements, maar ook door voorafgaande aan concerten in thuisland Groot-Brittannië zogeheten food drops te organiseren en alle aan de ingang van de clubs en podia ingezamelde voedsel te doneren aan lokale voedselbanken.

Omdat deze food drops in eigen land zo’n groot succes zijn, zet het zestal nu de volgende stap door ook bij buitenlandse shows food drops te organiseren. Allereerst in Nederland tijdens de aankomende tournee in mei en juni, waarbij Mezz Breda (zaterdag 13 mei) en De Vorstin Hilversum (zondag 28 mei) uitgekozen zijn:

– vrijdag 5 mei Bevrijdingsfestival Zwolle
– vrijdag 5 mei Bevrijdingsfestival Wageningen
– vrijdag 12 mei Bolwerk Sneek (support Real McKenzies)
– zaterdag 13 mei Mezz Breda – food drops

– zondag 14 mei Mama’s Pride Geleen
– zaterdag 27 mei Klomppop Ovezande
– zondag 28 mei De Vorstin Hilversum– food drops
– zondag 24 juni Zomerfolk Festival Groningen

Ferocious Dog

​​In tijden van mondiale (extreme) verrechtsing biedt Ferocious Dog een welkom politiek tegenwicht. Deze zeskoppige Keltische folk-punkrockgroep observeert politieke en sociale misstanden met een kritische blik. De band is hard op weg een gevestigde naam in het clubcircuit en op festivals te worden, mede dankzij shows die steevast een bonte mix van bijvoorbeeld kantoorpikken, hanekammen, hockeymeisjes, corporate lullen, anarchistpunkers, black metalfans en dronkaards aan het dansen krijgt.

Ferocious Dog onderscheidt zich in het overbevolkte folkpunkgenre door een oprechte gedrevenheid en bevlogenheid die zowel op plaat als op de podiumplanken aanslaat door de vurige passie waarmee ze gebracht worden. Ja, ook Ferocious Dog kruist (Keltische) folk met punk met rock met reggae maar doe dat op zijn eigen furieuze manier waarbij ze volgens eigen zeggen beïnvloed zijn door talloze bands waaronder (naast de eerder genoemde bands) Levellers, Stone Roses, The Dubliners, Rage Against The Machine, The Dubliners, Carter USM, Bob Marley en The Specials. Dat klinkt bijvoorbeeld zo, zo en zo.

Ferocious Dog online

* Website
* Facebook
* Twitter

Reacties