‘Nieuwkomers in Breda’ meet up

Foto: tegenlicht meet up

Op dinsdag 18 april 2017 staat de Bredase versie van VPRO’s Tegenlicht Meet Up in het teken van ‘Nieuwkomers in Breda’. Inloop op het Cultuurplein van Nieuwe Veste.

De afgelopen jaren zijn er veel vluchtelingen naar Nederland gekomen. Ook naar Breda. Langzamerhand vinden zij hun plek hier in het Bredase. Velen komen uit Syrië, zijn gevlucht vanwege de oorlog, hebben huis en haard achter zich moeten laten.

De oorlog in hun land heeft ze gedwongen naar Europa te gaan. Ze missen hun familie, hun eigen huis, hun vrienden, hun leven in Syrië. Ze hebben alles moeten achterlaten waar ze zoveel jaar voor heb moeten studeren en werken. Ze moeten hier helemaal van nul af aan beginnen in een vreemd land met een vreemde cultuur en een vreemde taal.

Tegenlicht Meet-Up

Tijdens de Tegenlicht Meet-Up gaan we in gesprek met onder andere Juan Khalaf, bibliothecaris van het jaar in 2016, en de initiatiefnemers van Buddy to Buddy, de stichting die vluchtelingen helpt uit hun isolement te komen door betrokken inwoners uit Breda aan vluchtelingen te koppelen. Er is ook muziek en we gaan dansen! Doel van de avond is de wederzijdse ontmoeting en elkaar leren kennen.

  • Luister, praat en dans mee tijdens deze Meet-up. Wil je je aanmelden (niet verplicht, wel handig), stuur een e-mail naar Esther Ruiten, [email protected]
  • Inloop op dinsdag 18 april vanaf 19:30, aanvang 20:00 uur.
  • Locatie: Cultuurplein Nieuwe Veste, Molenstraat 6. Toegang is gratis.

Reacties