Deze week in Chassé Cinema

Deze week gaan 20th Century Women, Chez Nous, The other side of hope en March op the penguins 2 in première.

20th Century Women – vanaf do 20 april

20th Century Women is een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie en zijn excentrieke moeder. Jamie groeit op bij zijn alleenstaande moeder Dorothea in een groot pand waar verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en duidelijk van een andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen. Hulp, ook bij de opvoeding, krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die een grote impact hebben op het leven van de gevoelige, slimme Jamie.

Regie: Mike Mills / drama / met: Annette Bening, Greta Gerwig, Elle Fanning, Billy Crudup / Verenigde Staten 2016, 118 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Chez Nous – vanaf do 20 april

Chez Nous toont de verkiezingsstrijd in Frankrijk en hoe dat er niet altijd even eerlijk aan toe gaat. De film gaat over Pauline, een thuisverpleegster die werkt tussen Lens en Rijsel. Ze ontfermt zich alleen over haar twee kinderen en haar oude vader die vroeger in de metaalindustrie werkzaam was. Ze is zeer toegewijd en genereus en heel graag gezien bij haar patiënten die op haar rekenen. Enkele leiders van een extremistische partij ruiken hun kans en willen profiteren van haar populariteit. Ze stellen haar voor hun kandidaat te worden voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Regie: Lucas Belvaux / drama / met: Émilie Dequenne, André Dussolier, Guillaume Gouix / België, Frankrijk 2017, 114 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

The other side of hope – vanaf do 20 april

In The other side of hope brengt regisseur Aki Kaurismäki op zijn humoristische manier een verhaal over hoop en menselijkheid. Het verhaal: de wegen van een Finse handelsreiziger en een Syrische vluchteling kruisen elkaar, wat dankzij regisseur Aki Kaurismäki resulteert in een actueel, humoristisch verhaal over hoop en menselijkheid. The other side of hope ontving de Zilveren Beer voor Beste Regie op het Berlin International Film Festival en de Grand Prix by Orange award tijdens het Luxembourg City Film Festival.

Regie: Aki Kaurismäki / met: Kati Outinen, Tommi Korpela, Ville Virtanen / komisch drama / Finland 2017, 98 min. / Fins gesproken / Nederlands ondertiteld

 

March of the penguins 2 – vanaf do 20 april

In March of the penguins 2 keert regisseur Luc Jacquet terug met een even verbluffend vervolg en voert de kijker met behulp van drones en onderwatercamera’s mee naar onherbergzame plekken op Antarctica. Ditmaal volgen we een jonge pinguïn die op het punt staat zijn eerste grote reis te maken, vol gevaar en obstakels. Het vervolgverhaal vertelt de lotsbestemming van één pinguïn, wiens krachtige en mysterieuze instincten hem in staat stellen om te overleven.

Regie: Luc Jacquet / documentaire / met de stem van: Thomas Acda / Frankrijk 2017, 82 min. / Nederlands gesproken

Raafje met de rode sok – vanaf zo 23 april

Deze week gaat er een nieuwe kinderfilm in première: Raafje met de rode sok. Raafje scheurt met zijn zeepkist door het bos en doet wedstrijdjes met zijn vriendje Eddie Beer. Tot hij tegen de wintervoorraad van de dieren in het bos aanrijdt. Voor straf moet hij noten gaan zoeken. Maar alles stort in de rivier! Hoe kunnen Raafje en Eddie dit nog goedmaken? Dan zien ze een aanplakbiljet waarop een race wordt aangekondigd. De winnaar krijgt 100 gouden munten! Genoeg voor een nieuwe voorraad!

Regie: Sandor Jesse, Ute von Münchow-Pohl / familiefilm / Duitsland 2015, 73 min. / Nederlands gesproken

MOOOV Filmfestival – zo 23 april om 10.30 uur

Het MOOOV Filmfestival komt speciaal vanuit Vlaanderen naar Breda met drie spiksplinternieuwe films. Op zondag 23 april zijn er drie splinternieuwe films in Chassé Cinema te zien. Stuk voor stuk films met oog voor de strubbelingen in de wereld en een hart voor haar bewoners. Voor de liefhebbers van wereldcinema die niet terugschrikken van verrassende nieuwe inzichten. Bekijk het gehele programma op chasse.nl.

Mapplethorpe – look at the pictures | Cracking the frame – ma 24 april, 19.15 uur

In het maandelijkse filmprogramma Cracking the frame staat deze keer de controversiële fotograaf Robert Mapplethorpe centraal. Regisseurs Fenton Bailey en Randy Barbato geven een kijkje in zijn leven. “Kijk nou naar die foto’s”, riep de oerconservatieve Amerikaanse senator Jesse Helms gechoqueerd uit; hij doelde op het werk van de controversiële fotograaf Robert Mapplethorpe dat hij als obsceen en pervers beschouwde. Mapplethorpe (1946-1989) stond vooral bekend als de man die de grenzen opzocht in zijn weergave van naakt, seksualiteit en fetisjisme. Even beroemd als berucht zijn zijn naaktportretten van zwarte mannen. Deze documentaire schetst zijn carrière.

Regie: Fenton Bailey, Randy Barbato / documentaire / Verenigde Staten 2017, 108 min. / Engels gesproken / niet ondertiteld

The sense of an ending | Boek in beeld – ma 24 april, 19.30 uur

Bij ‘Boek in beeld’ staat The sense of an ending centraal, naar het gelijknamige boek, waarin Tony Webster door omstandigheden wordt gedwongen om de confrontatie aan te gaan met zijn verleden. Het verhaal: Tony Webster leidt een teruggetrokken en stil leven. Wanneer zijn verleden hem plotseling in lijkt te halen, is het gedaan met de rust. Hij wordt gedwongen de confrontatie aan te gaan en de waarheid over zijn eerste liefde en de ondraaglijke consequenties van de beslissingen die hij lang geleden maakte onder ogen te zien. Naar het boek The sense of an ending / Alsof het voorbij is van Julian Barnes.

Regie: Ritesh Batra / drama / met: Charlotte Rampling, Jim Broadbent, Emily Mortimer / Verenigd Koninkrijk 109 min / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Informatie

Kaarten voor de landelijke premièrefilms zijn vanaf maandag 17 april online te reserveren bij Chassé Cinema via www.chasse.nl/cinema of bij het bespreekbureau van het Chassé Cinema op 076 530 31 31.

Reacties