Lustrumeditie Koningsspelen GESLAAGD

Foto: BredaActief

6200 basisschoolkinderen van 28 verschillende scholen in Breda beleefden op 21 april hoe leuk het is om te sporten. De Koningsspelen in Breda bestond uit veel sport-, beweeg- en spelplezier. Voor het vijfde jaar op rij organiseerde Breda Actief het sportieve festijn.

Met meer dan 60 partners zorgden Breda Actief, Jeugdsportfonds Breda, [email protected], Deltalent en Stichting BAS ervoor dat kinderen op drie grote locaties en 11 kleinere locaties genoten van een onvergetelijke dag.

Koningsspelen Breda op verschillende locaties

Het evenement werd groot en door veel verschillende partners georganiseerd. Hierdoor ontstaat een echt wauw-effect. Het gevoel wat er komt kijken hoe leuk het is om te sporten, blijft daardoor langer aanwezig bij de kinderen. Om wat dichter bij de scholen te blijven zijn is de Koningsspelen dit jaar op maar liefst 14 verschillende locaties georganiseerd. Met speciaal voor Jeugdsportfonds gemaakt vlaggen betraden de kinderen de drie grote sportlocaties: AV Sprint, Sportboulevard De Wisselaar en het terrein van HSC Jeka.

Net als voorgaande jaren was er ook dit jaar weer van alles te beleven. De hele dag door konden de kinderen zich uitleven met meer dan 70 verschillende spellen. De onderdelen trendsporten, het Kraak de Rabobank kluis spel, survivalspelen, waterspelletjes en sport en spel passeerden daarbij de revue. Maar liefst 43 sportaanbieders waren er verspreid over Breda om clinics te verzorgen en kinderen enthousiast te maken voor hun sport. En natuurlijk konden opblaasbare attracties waaronder een heuse pannakooi van NAC niet ontbreken.

Gezonde picknick

Tijdens de gezamenlijke pauze veranderden de locaties in één groot picknickterrein. JOGG Breda, in samenwerking met de Aartsenfruit Kids Foundation en Hero Benelux, zorgden voor een gezonde traktatie. Ook aan de 100 vrijwilligers en 50 medewerkers werd gedacht. Zij kregen vanuit verschillende partijen, Winkeliersvereniging Hoge Vucht, De Emté, Albert Heijn, Jumbo en Colour Kitchen een gratis lunch aangeboden. Nadat iedereen weer energie had, konden de laatste vier rondes van start gaan.

Koningsspelen Breda-lied

Om 14.30 uur werd de dag officieel afgesloten met de prijsuitreiking voor de mooiste Jeugdsportfonds Breda en Jeugdcultuurfonds Breda vlag door het bestuur van deze fondsen. De winnaars van de vlaggen waren: Basisschool De Horizon, Basisschool De Parel en Basisschool Jacintha. Het sportieve festijn werd afgesloten met het officiële Koningsspelen Breda-lied. Dit lied is, samen met posters, kleurplaten en fluitjes, gratis aangeboden aan alle basisscholen in Breda. In samenwerking met Jeugdsportfonds Breda en Jeugdcultuurfonds Breda, Bredase singer-songwriter Aline Hilderink en de band There is het Koningsspelen Breda-lied tot stand gekomen.

 

Reacties