Breda klaar voor 4e editie Art Breda

Komend weekend start in Breda de vierde editie van ART BREDA, dit jaar gehuisvest in en rond het voormalig Breda’s Museum aan de Parade in het centrum van de stad.

In en om de tot museum verbouwde 19de eeuwse kazerne aan het Chassépark presenteren ruim 60 kunst- en antiekhandelaren en galerieën voor hedendaagse kunst hun collecties. Omdat het museum niet alle deelnemers kan herbergen, zijn voor het museum en op de binnenplaats twee paviljoens neergezet voor exposanten en één voor een Grand Café. Tevens is er buiten een Bubbles & Bites bar van Restaurant Wolfslaar. De beurs zal daardoor dit jaar meer dan anders een festival-karakter hebben.

Bijzondere exposities

Naast de gebruikelijke presentaties van kunst en antiek zijn er twee bijzondere exposities. Het Drents Museum is te gast met een selectie uit de vaste collectie getiteld ‘Alle vogels op een stokje’, een keuze van kunst en design versierd met dierfiguren.

Daarnaast zal het technologische kunstproject ‘The Next Rembrandt’ worden getoond: een door de computer ontworpen portret zoals dat door Rembrandt geschilderd zou kunnen zijn. Op basis van scans van Rembrandts oeuvre is de computer aangeleerd om te denken als Rembrandt. Het resultaat is een 3D-geprint schilderij. Investeerder Cees Meeuwis, lid van de RvT van het Nieuwe Stedelijk Museum te Breda, heeft het kunstwerk naar Breda gehaald.

Meer info

Art Breda vindt dit jaar plaats van zondag 7 mei tot en met zondag 14 mei. Op zaterdag 6 mei is de officiële opening voor de pers en gasten. Bekijk de fotoserie van Jack Janssen via de link bovenaan dit artikel.

Dossier: Fotoreportages
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen