Deze week in de Mezz o.a. Frikantival en Paul Carrack

Foto: Asja Vossen

De Mezz trakteert ons in week 19 weer op muzikanten van alle windstreken. Van soul tot country het belooft een orgasme voor het oor te worden! 

DO 11-05 Emil Landman

Emil Landman is een verhalenverteller pur sang. Voor zijn nieuwe album An Unexpected View ging de Amsterdamse singer-songwriter in negen weken de wereld rond. Geïnspireerd door de onverwachte gesprekken, Mongoolse hoogvlaktes,vreemde hotelkamers en lange treinreizen schreef hij weer een stel fijne folk georiënteerde liedjes. Dat deze combinatie van reizen en maken werkt, blijkt wel uit het goed ontvangen debuut Colours and Their Things, waarvoor Emil Landman al een Edison nominatie voor Beste Nieuwkomer 2015 in de wacht wist te slepen en werd benoemd tot 3FM Serious Talent en Radio 2 Talent.

Kleine zaal open 20.30 uur / aanvang 21.00 uur / Toegang €11,50

VR 12-05 Frikantival

Trek je boots maar weer uit de kast en zorg er voor dat je maag leeg is, het is namelijk weer tijd voor een nieuwe editie van Frikantival! Dat belooft weer een avond vol frikandellen, bier en country! Daar kan je geen nee tegen zeggen, toch? Met o.a. Bob Wayne, Louderdales,The Old Ditch Riverhoppers, The Kountry Kittens Burlesquen en Vincent Slegers

Jupiler en kleine zaal open 20:00 uur / aanvang 20:30 uur / toegang €12,50

VR 12-05 Paul Carrack in concert (UK) + support – SEMI SEATED

“If vocal talent equalled financial success, Paul Carrack would be a bigger name than legends such as Phil Collins or Elton John”, aldus muziektijdschrift Record Collector. Hij mag dan ook met recht een van de groten onder de Britse singer-songwriters en multi-instrumentalisten genoemd worden. Carrack is bekend als bandlid van Mike & The Mechanics en van zijn vele samenwerkingen met onder meer The Eagles, Elton John, BB King, Simply Red, Ringo Starr, The Smiths, Roxy Music en Eric Clapton.Naast het “songwriten” bouwt hij ook onvermoeibaar door aan zijn echte passie, zijn solocarrière. Zijn laatste album Soul Shadows bezorgde hem de hoogste notering op de Britse hitlijsten tot nu toe en, rusteloos als hij is, staat een nieuw album alweer op de planning.

Chassé Theater

ZA 13-05 Ferocious Dog (UK) + Drunken Dolly

Een kruising tussen The Clash, Dubliners, The Pogues, Dropkick Murphys en Levellers: dat vraagt om een dampend feestje. Laat dat maar aan Ferocious Dog over. De band uit Nottinghamshire mixt Keltische folk met punk, ska, rock en reggae en zette in september 2016 het Valkenberg park al op z’n kop tijdens Breda Barst. De support deze avond is Drunken Dolly. Deze Rotterdamse helden spelen punk met Keltische folk invloeden en zetten alles op alles om er een feest van te maken.

Jupiler zaal open 20.00 uur / aanvang 20.30 / toegang €14

ZO 14-05 ALASKA POLLOCK

ALASKA POLLOCK is een mix van alternatieve electro-pop met een vleugje blues. De band creëert met hun gitaar-gedreven electro songs een meeslepend sonisch landschap. Binnen de muziek is veel ruimte voor improvisatie, waardoor elk liveoptreden een unieke ervaring biedt. De leden hebben zich onder andere laten inspireren door Radiohead, Alt-J en Flume.

Kleine zaal open 16:00 uur / aanvang 16:30 uur / gratis toegang

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen