Mezz trakteert Breda met o.a. Spinvis en Rondé

Foto: Asja Vossen

Het episch centrum van de Bredase muziekwereld, de Mezz, heeft weer een prachtig programma voor ons klaarstaan. Een mix van poëtische muziek, feelgood tunes, norse rock, banjo’s en een dosis talent. Het belooft een waar feest te worden. 

DO 18-05 Spinvis + support

Je kent Spinvis, ofwel Erik de Jong, natuurlijk al van zijn klassiekers Bagagedrager, Ik Wil Alleen Maar Zwemmen en Wespen op de Appeltaart, maar we kijken nu al vol smart uit naar het nieuwe album Trein Vuur Dageraad dat op 28 april uit komt. De plaat vertelt een verhaal over alles wat nog komen gaat in dertien stukken. Dat klinkt veelbelovend!

Jupiler Zaal open 20:00 uur / aanvang 20.30 uur / Toegang €19,50

VR 19-05 Rondé + support

Als een roedel wolven jaagt dit gezelschap op een plekje tussen de big boys van de muziek. Kwaliteitspop, dat is waar de vijf van Rondé bekend om wil staan. Zangeres Rikki maakt graag de vergelijking met een heerlijk, zacht topje om in te slapen. Zo’n shirtje van fluweel: zacht, teder en ook een beetje kwetsbaar. Rondé raakt je in je hartje met een warme, melodieuze sound. Het is meeslepend, karaktervol en ook mysterieus. Neem bijvoorbeeld de prachtplaat Run.

Begin 2017 komt het vrolijke vijftal met een debuutplaat, Rondé genaamd. Dit album zal volgens de band de perfecte weerspiegeling zijn van wie Rondé nou eigenlijk precies is. Van begin tot eind belooft dit album een aaneenschakeling te zijn van heerlijkheid, met introtrack Why Do You Care als ultieme starter. Rasechte feel good muziek met een ietwat melancholische ondertoon en in een modern retro jasje.

Jupiler zaal open 20:00 uur / aanvang 20:30 uur / toegang €14,50

Pocket Knife Army + The Sweet Release of Death – Mezz & OnderstroomBreda Presenteren

Pocket Knife Army klinkt als de liefdesbaby van Thom Yorke en Imogen Heap. De electro pop noir van het duo is compromisloos en onconventioneel. Ze weten zich dan ook duidelijk te onderscheiden door live met synthesizers en drummachines te werken.

Het debuutalbum van Pocket Knife Army This Time I’ll Come Out Unharmed verscheen in het najaar van 2015 en werd met lovende recensies ontvangen. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuw album dat begin 2018 het levenslicht zal zien.

Bij de naam The Sweet Release of Death zul je je aanvankelijk afvragen: “Wat is dat voor stelletje mistroostige doemdenkers?” Maar schijn bedriegt! Ondanks de naam doet vermoeden is de muziek niet zwartgallig. Het drietal brengt een mix van noise rock, shoegaze en post-punk waarmee ze op het gelijknamige album een scherp en samenhangend geheel hebben weten te realiseren.

Kleine zaal open 20.00 uur / aanvang 20.30 uur / €7,50

ZO 21-05 Hayseed Dixie (USA) + The Sensational Second Cousins
I.s.m. Dirty Sleds CC

De hitmachine Hayseed Dixie begon ooit als ‘Hillbilly tribute to AC/DC’ maar heeft de afgelopen jaren zo’n beetje elke rock-klassieker in een bluegrassjasje gehesen. Highway To Hell, 7 Nation Army, Eye Of The Tiger, Bohemian Rapsody, The Final Countdown, noem ze maar op.

Natuurlijk hebben deze mannen ook eigen nummers gemaakt, daarvoor creëerden ze zelfs een geheel eigen genre dat ze ‘rockgrass’ noemen. Sinds 2001 bracht Hayseed Dixie maar liefst 15 albums uit en van een beetje touren is de band ook niet vies. Gewapend met een banjo, mandoline en een flinke dosis humor deden ze meer dan 1000 liveshows wereldwijd.

Jupiler zaal open 19.30 uur / aanvang 20.00 uur  /  tickets €17

ZO 21-05 Herman Brood Academie On Tour

Maak je klaar voor de 13e editie van Herman Brood Academie On Tour. Dit is dé springplank voor opkomende bands van de Herman Brood Academie, georganiseerd door de studenten van de opleiding Music Industry Professional. Dit keer betreden Koala, Palmsy, Carina Nebula & Duke John het podium van Mezz.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen