The Spvrk en SABBARDEYA winnen plek Kick-off Barst

Foto: Breda Barst

Op zaterdag 20 mei strijden vijf talentvolle bands in Mezz tijdens de Breda Barst Kick-Off voor een podiumplek op zaterdag 16 en 17 september. Nadat eerder al bekend werd dat Anne Nederhoed, Windup Space en At First die avond te zien zullen zijn, is nu ook de uitslag van de poll bekend.

Bezoekers van Breda Barst en fans van de negen geselecteerde bands konden de afgelopen week stemmen en dat werd massaal gedaan. In totaal werden er 1.200 stemmen verdeelt en wisten The Spvrk en SABBARDEYA de meeste stemmen binnen te halen.

Drie bands mogen spelen op Barst

Tijdens de Breda Barst Kick-Off op zaterdag 20 mei in Mezz worden drie bands geselecteerd die op Breda Barst 2017 mogen spelen. Twee bands worden geselecteerd door de jury. De derde band wordt gekozen door het publiek. Zij kunnen deze avond een stemformulier inleveren. De band met de meeste stemmen krijgt sowieso een plek op Breda Barst op zaterdag 16 of zondag 17 september.

Pop-punk en dansbare composities

De Bredase pop-punk band The Spvrk maakt stevige songs met catchy teksten. Het triphop trio SABBARDEYA neemt het publiek mee in hun unieke mix van drums, bas, synths en zang en zorgt voor interessante dansbare composities. Anne Nederhoed weet met haar Engelstalige pop-folk nummers altijd een herkenbaar en helder verhaal te vertellen. De Oosterhoutse band Windup Space weet op geniale wijze rauwe emoties te verpakken in sterke songs. At First drukt je met de neus op de feiten tijdens hun energieke liveshow.

Merchandise en lekker eten

Tijdens de Breda Barst Kick-Off kunnen bezoekers ook Breda Barst merchandise kopen, waarmee ze het festival steunen. Daarnaast zijn ook Dr. Worst en Burritruck aanwezig. De avond wordt gepresenteerd door Genevieve Smans. De Breda Barst Kick-Off start om 19.00 uur en is, uiteraard, gratis toegankelijk.

Voor iedereen

Popfestival Breda Barst vindt dit jaar plaats op 16 en 17 september in het mooiste stadspark van Nederland, het Valkenberg park in Breda. Dit jaar staan onder andere DOOL, CUT_, Sass Jordan (CAN), Tamino (B), Orange Skyline, Donnerwetter, Antimatter (UK), Storksky, Whispering Sons (B) en Revölvo op het podium. Ook vind je theater op Breda Barst, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en activiteiten voor kinderen onder de noemer Mini Barst. Breda Barst is voor iedereen, of je nu voor de gezelligheid of de muziek naar dit gratis toegankelijke festival komt.

Afgelopen Cultuurnacht was Breda Nieuws opnieuw te gast op de pittoreske 16e eeuwse binnenplaats van Tapijtenzaak Van Aalst. Op deze prachtige monumentale plek kon je genieten van optredens van DÉMIRA en Storksky. Beide bands zijn in september te zien op Barst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen