SABBARDEYA, At First en The Spvrk winnaars Kick-off Breda Barst

De winnaars van de Kick-off van Breda Barst
De winnaars van de Kick-off van Breda Barst
Foto: Breda Barst

SABBARDEYA, At First en The Spvrk hebben een plek gewonnen op het podium van Breda Barst op 16 en 17 september in het Valkenbergpark! Zij zijn de winnaars van de Kick-Off in de Mezz van twee weken geleden.

Het triphop trio SABBARDEYA is een kruising van Björk, Nine Inch Nails en Portishead. Het publiek wordt meegenomen in de unieke samenstelling van drums, bas, synths en zang dat zorgt voor interessante dansbare composities. Zie wat ze zeggen en voel de klanken. Het Bredase maakt muziek die zweeft tussen alternatieve rock en metal. De invloeden variëren van ‘Rage Against the Machine’ tot ‘Parkway Drive’ en ‘Halestorm’ tot ‘System of a Down’. At First laat met hun EP Dream Inc. en hun energieke live performance horen dat er nog hoop is voor de female fronted metal in Nederland. De vijfkoppige pop-punk band The Spvrk maakt stevige songs met catchy teksten in de trend van Paramore, Destine en Mayday Parade. Van up-tempo nummers met lekkere gitaarlickjes en een keiharde ritmesectie, tot kleine liedjes met goed in het gehoor liggende melodieën.

Ander nieuws van het Breda Barst-front:

Inmiddels is ook het programma van Spaanse Kraag bekend. In de rode tent in het park staat een mix van regionaal talent en bands die landelijk al wat verder zijn. Dit jaar kun je gaan kijken naar het Belgische trio Brutus, Kapitan Korsakov, de female fronted Belgische punkband Cocaine PissVVOVNDSNEED, Mary Fields, de eclectische punkrock-formatie Camp High GainThe Guru Guru, Crew Houston en Code of Conduct. Meer informatie over de bands, inclusief voorproefje vind je op de website van Breda Barst.

Programma andere podia

Op de andere podia kun je verder genieten van optredens van  DOOL, CUT_, Sass Jordan (CAN), Tamino (B), Orange Skyline, Donnerwetter, Antimatter (UK), Storksky, Whispering Sons (B) en Revölvo. Ook vind je theater op Breda Barst, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en activiteiten voor kinderen onder de noemer Mini Barst.

Breda Barst voor iedereen

Breda Barst is voor iedereen, of je nu voor de gezelligheid of de muziek naar dit gratis toegankelijke festival komt. Het festival vindt dit jaar plaats op 16 en 17 september in het Valkenberg park in Breda en is nog steeds gratis toegankelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen