Voor duizenden toeschouwers werd mCon esport Benelux kampioen

mCon esport COunter-strike GO team Benelux kampioen
mCon esport COunter-strike GO team Benelux kampioen
Foto: mCon esport

In de Amsterdam Arena was het laatste weekend van juni het middelpunt van een zware competitie. Niet met voetbal, maar met Counterstrike en Hearthstone. Twee hele bekende spellen, met bijhorende competitie en ranglijsten.

En waar beter dan in een arena? Vergis je niet, dit is niet meer een simpel computerspelletje. Net als in elk topsport moeten de spelers een plek in de finale verdienen door de kwalificatietoernooien te winnen.

De Hearthstone kwalificatiereeks begon in begin april. Er deden 275 spelers mee. Half juni werd de laatste wedstrijd gespeeld en werden de namen bekend gemaakt voor de grote finale in Amsterdam Arena. Jesse “Narra” Marijnissen bemachtigde namens mCon esport -gevestigd in Breda- een van de vier finaleplaatsen. Patrick “Made” Verhoeven viel met een gedeelde vijfde plaats net buiten de boot. Jesse was niet alleen te sterk voor Sector One’s Babbelbox ( halve finale), maar ook in de finale moest Sjoesie, ook van Sector One het meerdere in Jesse erkennen. Naast het prestigieuze titel mocht Jesse ook €1.000 aan prijzengeld in ontvangst nemen.

Counter-strike

Ook hier was er sprake van een pittige kwalificatiereeks voordat het Counter-stirke GO team het beste mogen noemen van Benelux. Venko Gaming werd in de halve finale met 2-0 uitgeschakeld. Ook Leonid Gaming ging ten onder tegen Counter-strike Go team. Ook deze wonnen zij met 2-0. De winnaars namen met het titel ook € 3.500 aan prijzengeld mee.

Op dezelfde dag werd ook een FIFA toernooi gespeeld, georganiseerd door AFC Ajax werd gewonnen door Dani Hagebeuk. Dani kwam in het toernooi namen AFC Ajax waar hij in januari de overstap maakte vanuit mCon esport. Je kan zeggen dat ook deze overwinning een mCon esport tintje heeft.

mCon esport timmert goed aan de weg in het esport wereld. Hoewel Patrick dit jaar niet de finale haalde was hij vorig jaar wel Benelux kampioen Hearthstone. Pim “Monkeloid”van Valkengoed was in dezelfde tijd Nederlands kampioen en mocht team Nederland vertegenwoordigen op het Wereld Kampioenschap in Jakarta.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen