Champions Trophy 2018 komt naar Breda!

Foto: Breda Nieuws

In de zomer van 2018 strijden de beste zes hockeynaties van de wereld waaronder het Nederlands herenteam om de Champions Trophy in Breda.

Gemeente Breda heeft hiervoor samen met de vijf Bredase hockeyverenigingen (BH & BC Breda, HC Prinsenbeek, BHV Push, MHC Teteringen en BNMHC Zwart-Wit) een succesvol ‘bid’ neergelegd bij de Nederlandse Hockeybond KNHB. De hockeybond maakte donderdag bekend dat het belangrijke toernooi aan Breda is toegewezen.

Wethouder Paul de Beer van Sport: “Ik ben ongelooflijk trots dat we dit tophockey-event in onze stad kunnen houden. De beste hockeyers ter wereld zijn hier straks te zien op de velden van hockeyclub BH&BC Breda. Een geweldige opsteker voor hockeystad Breda. Dit geeft een enorme stimulans aan sport en aan talentontwikkeling. En aan de aantrekkingskracht en naamsbekendheid van Breda. Mooi en bijzonder dat de vijf hockeyverenigingen in Breda zo intensief samenwerken om dit toernooi tot een succes te maken!”.

De Champions Trophy is het meest prestigieuze hockeytoernooi ter wereld. Alleen de zes beste hockeylanden ter wereld doen eraan mee. Het bestaat sinds 1978 en het wordt om de twee jaar gehouden. Erik Gerritsen, directeur KNHB: “Wij kijken ernaar uit de allerlaatste Champions Trophy voor herenteams in Breda te organiseren. Op een prachtige, tijdelijke accommodatie en in nauwe samenwerking met de vijf Bredase hockeyverenigingen, de Gemeente Breda, het Bredase bedrijfsleven, de provincie Noord-Brabant en Atletiekvereniging Sprint. Samen met de hockeygemeenschap in en rond Breda en gesteund door een groot lokaal draagvlak verwachten wij van deze laatste Champions Trophy een fantastisch publieksevenement en groot succes te maken.”

Tophockey in Breda

Michiel van Campen, woordvoerder namens de vijf hockeyverenigingen: “Breda is één van de steden met de grootste hockeydichtheid ter wereld. We hebben als 5 hockeyclubs onze clubbelangen opzij gezet, en gaan gezamenlijk een prachtig toernooi neerzetten. Met al onze ervaring op het gebied van grote hockeyevenementen en met de inzet van vele gedreven vrijwilligers van de verenigingen gaat het een groot Bredaas tophockeyfeest worden”.

De provincie Noord-Brabant ondersteunt dit topevenement in Breda. Henri Swinkels, gedeputeerde van onder meer sport, is enthousiast over de toewijzing aan Breda: “Geweldig dat we zo’n prestigieus evenement naar Brabant hebben weten te halen. Hockey leeft echt in Brabant, en dit past helemaal in ons sportplan, waarin we ook de ambitie hebben om grote nationale en internationale sportevenementen naar onze provincie te halen. Geweldig hoe de clubs in Breda daar samen de schouders onder hebben gezet, het toont maar weer eens wat je kunt bereiken als je samenwerkt.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen