Deze week bij Chassé Cinema (inclusief trailers)

Foto: Chassé Cinema

Deze week gaan ‘Una’ en ‘Viceroy’s House’ in première. In de serie Chassé Cinema filmklassiekers wordt ‘Goodfellas’ vertoont. En tijdens de docuzomer vertoont Chassé Cinema de swingende dansfilm ‘Alive and kicking’.

Una – v.a. do 13 juli

Vijftien jaar eerder liep de jonge Una weg van huis met de oudere man Ray, die daarvoor in de gevangenis werd gezet. Inmiddels heeft Ray zijn gevangenisstraf uitgezeten en onder een andere naam een nieuw leven opgebouwd. Als Una hem na al die tijd als volwassen vrouw weer opzoekt, komen de pijn en onderdrukte verlangens weer in alle hevigheid naar boven. Een confrontatie die nieuw licht werpt op de scheidslijn tussen dader en slachtoffer.
regie: Benedict Andrews / drama, theaterverfilming / met: Rooney Mara, Ben Mendelsohn / Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Canada 2016, 95 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Viceroy’s House – v.a. do 13 juli

Viceroy’s House vertelt het verhaal van de onafhankelijkheid van India. In Viceroy’s House in Delhi wonen al 300 jaar de Britse heersers van India, maar daar komt spoedig een einde aan; het is 1947 en India staat op het punt onafhankelijk te worden. Lord Mountbatten wordt aangesteld als laatste onderkoning om het proces te overzien. Als de politieke elite – Nehru, Jinnah en Gandhi – naar het paleis komt om te twisten over de geboorte van het onafhankelijke India, breekt een conflict uit. Men besluit het land te verdelen en er ontstaat een nieuw islamitische thuisland: Pakistan. De gevolgen reiken tot in het paleis – waar zo’n 500 hindoe-, moslim- en Sikh-bedienden werken.
regie: Gurinder Chadha / drama / met: Gillian Anderson, Michael Gambon, Hugh Bonneville / Verenigd Koninkrijk, India 2017, 106 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Goodfellas – ma 10 juli, 19.20

In het kader van de eerste grote overzichtstentoonstelling over Martin Scorseses werk, leven en passies in EYE Amsterdam vertoont Chassé Cinema op maandagavond drie filmklassiekers van Scorsese. De tweede klassieker is Goodfellas. Scorsese schetst de aantrekkingskracht van een criminele lifestyle op een Iers-Italiaans jongetje in de New Yorkse volksbuurt East Brooklyn. Henry Hill werkt zich tussen 1955 en 1980 op van manusje-van-alles tot maffiabaas, die uiteindelijk wegglijdt in cokebestoven grootheidswaan. Jimmy Conway waakt over hem, maar kan Hills neergang niet voorkomen. regie:
Martin Scorsese / drama, boekverfilming / met: Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci / Verenigde Staten 1990, 144 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Alive and kicking | docuzomer – wo 19 juli, 19.20

Een bijzondere documentaire, die deze zomer slechts te zien is in een handjevol Nederlandse filmtheaters. Een intiem kijkje in de wereld van swing dance en de figuren die het bijzonder maken. Van de opkomst van de Lindy Hop naar het internationale fenomeen dat het vandaag de dag is. Alive and kicking duikt in de levens van swing dansers en vertelt in hun persoonlijke verhalen waarom dansen hen gelukkig maakt.
regie: Susan Glatzer / documentaire / Zweden, Verenigde Staten 2016, 88 min. / Engels gesproken

Informatie

Kaarten voor de landelijke premièrefilms zijn vanaf maandag 10 juli online te reserveren bij Chassé Cinema via www.chasse.nl/cinema of bij het bespreekbureau van het Chassé Cinema op 076 530 31 31.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen