IGAD 2017 was een groot succes

Ook dit jaar was IGAD het moment voor de NHTV-studenten om zichzelf te presenteren. Een belangrijke moment voor zowel huidige als toekomstige studenten. Het is voor velen een mooi moment om te ervaren wat de opleiding inhoudt.

De opleiding heeft meer te bieden dan alleen programmeren. Huidige computerspellen (games) leunen naast spelplezier ook op uiterlijk. Daarom werken ook kunstenaars en designers aan een game om er een bestseller van te maken. Ook hier wordt aandacht gegeven in de opleiding. En dat dit een gewilde opleiding is blijkt uit het aantal buitenlandse studenten en is de voertaal vaak Engels.

De IGAD is opgezet uit vier delen, een deel voor elk jaar. Hoewel dit overzichtelijk zou moeten werken is het niet altijd het geval. Maar dit is niet door organisatorische fouten. Het werk dat door de studenten is gepresenteerd is van zo’n hoge kwaliteit dat het moeilijk is om te bepalen in welk studiejaar zij zitten. Dit wordt beloond door de NHTV. Zij reiken prijzen uit voor beste prestaties. Zoals beste audio of game design. En iedereen kan een prijs in de wacht slepen.

Commercieel

Het behalen van het diploma is natuurlijk belangrijk. Maar een game uitbrengen is net zo belangrijk voor de studenten. En aantal van de games die gepresenteerd werden tijdens de IGAD is al verkrijgbaar op Steam. Dit is een bekende website onder gamers. Met wereldwijd 67 miljoen actieve gebruikers heeft een game grote kans op bekendheid. Een van de games die verkrijgbaar is The Red Stare. Een VR game waar je vanuit een kamer opdrachten moet uitvoeren.

Buitengewoon

Kunst en ontwerp is een belangrijk deel van de opleiding. Op IGAD kwam ik Maria Liljhjente tegen. Zij presenteerde een korte animatiefilmpje, die zij in drie maanden geproduceerd heeft. Een indrukwekkende prestatie. Wat ook vermelden waard is dat games tegenwoordig niet alleen een controller gespeeld worden. Maar ook met bijvoorbeeld een bowlingbal.

Met zoveel goede presentaties en demonstraties kwamen niet alleen toekomstige studenten op de open dag. Maar ook bedrijven die games produceren of uitbrengen. Met dit snijdt het mes aan twee kanten. Bedrijven zijn op zoek naar talenten en nieuwe succesformules en studenten zoeken een stageplaats bij mogelijke toekomstige werkgevers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen