Podium Bloos krijgt 4-jarige subsidie

Foto: William-van-der-Voort

Podium Bloos heeft van de provincie een provinciale subsidie van vier jaar gekregen. Het is voor het eerst dat instellingen voor amateurkunst zoals Podium Bloos een 4-jarige subsidie krijgen in plaats van een jaar.

De aanvraag voor structurele steun is volledig gehonoreerd voor Festival 39Graden. Festival 39Graden biedt jong creatief talent (15-21) de kans om hun voorstelling voor een breed publiek te spelen. Het uitgangspunt van de jonge makers is de eigen organisatie en de wil om te maken: er wordt hierbij niet alleen gedacht aan acteurs, maar ook aan regisseurs, schrijvers, producenten en makers. Theaterminnend publiek krijgt de kans om kennis te maken met de nieuwe theatermakers.

“Het platform 39graden bezet een specifieke plaats in de keten voor theaterjongeren met ambitie en jonge makers. De diverse activiteiten, op verschillende locaties in Brabant, dragen bij aan talentontwikkeling en leiden tot dwarsverbanden in het Brabants Cultuursysteem”, aldus de adviescommissie Provincie Noord-Brabant.

Met deze honorering kan Podium Bloos een boost geven aan de professionalisering van Festival 39Graden.

Landelijke subsidie voor PLAN talentontwikkeling Brabant

Podium Bloos maakt onderdeel uit van PLAN talentontwikkeling van Noord-Brabant. Het landelijke Fonds Podiumkunsten stelt € 225.000 per jaar (2017 en 2018) beschikbaar voor talenten in de regio. De honorering is belangrijk voor Breda, omdat via Podium Bloos meer talenten aan de stad gebonden kunnen worden.

PLAN biedt ruimte, groot of klein, met op maat gemaakte trajecten, waarin talent zich kan ontplooien. De partners van PLAN verzorgen daartoe uitwisselingstrajecten, residenties, producties, presentaties met talentvolle makers in de podiumkunsten. Er is ruimte voor dans, theater, circus en hybride tussenvormen.

De samenwerkende partners in PLAN:

Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, Theater De NWE Vorst, Podium Bloos, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Festival Circolo, Parktheater Eindhoven, United Cowboys en Theater Artemis. Met steun van Provincie Brabant, TalentHub Brabant, Gemeenten Breda, Tilburg, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.

Eerder werden jonge makers Lisah Baert, Katja Heitmann, Eva Line de Boer, Sabine Molenaar, Sanne Nouws, Johnny Lloys, Wild Vlees en Michiel Deprez al ondersteun. Nieuwe instromers zijn Evangelos Biskas, Marijn Graven en The100Hands.

Festival 39graden

Festival 39Graden vindt plaats op 3 en 4 februari 2018. Meer informatie over het festival vind je op de website van Festival 39graden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen