Wolfslaar Akoestisch 12 augustus

Daithi Rua
Daithi Rua
Foto: Wolfslaar

Zomer, zon (in ieder geval geen regen), veel creativiteit en leuke mensen op een prachtige plek. Dat zijn de ingrediënten van Wolfslaar Akoestisch, een evenementenreeks die dit jaar voor de 5de keer wordt gehouden in een buitengebied, aan de rand van Breda. Artiesten (muzikant, kleinkunstenaar, dichter, etc.) en publiek waren enthousiast over de unieke sfeer en de opzet bij vorige edities.

De akoestische sessies zijn op enkele zaterdagen in de maanden juli en augustus en vinden plaats in het kleine amfitheater Wolfslaar, midden tussen het groen. In een intieme gemoedelijke setting worden artiesten uitgedaagd om puur akoestisch – er is geen elektriciteit aanwezig – de liefhebbers te vermaken. Per keer komen er 60 tot 150 mensen (en dat is ook het maximum). De organisatoren doen het niet voor het geld, maar uit enthousiasme en liefde voor creativiteit en publiek. Via collecte en drankverkoop worden de onkosten gefinancierd.

Op zaterdag 12 augustus staan Daithi Rua en Daniel Cane op het programma.

Daithi Rua – Iers voor ‘Rode David’ – a.k.a. David Donegan kreeg het muziek maken met de paplepel ingegoten. Inmiddels heeft hij vele mooie samenwerkingsverbanden op zijn naam staan, zoals met Eva de Roovere, Aidan Burke, Urban Trad en KADRIL. Daithi schrijft nummers die recht uit het hart komen, soms met een licht politieke lading en altijd over wat hem op dat moment fascineert. In de lijn van Luka Bloom staat hij garant voor een prachtige middag vol mooie liedjes en fijne verhalen.

Liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran die gaan over gebroken harten; het verliezen en het terug vinden van de liefde. Dat is Daniel Cane in een notendop. In 2016 speelde Daniel Cane bij Jan- Douwe Kroeske de 2 Meter Sessie op Noorderslag. Later wist hij de crowdfunding voor zijn tweede EP ‘Ivory’ succesvol af te ronden. Deze EP is eind september uitgekomen. In het voorjaar van 2017 komt hij met zijn derde EP en ga je hem zeker terugzien op de Nederlandse festivals.

Daniel Cane

Het evenement is buiten. Bij twijfelachtig weer, check op de zaterdag de website of Facebook om te zien of de sessie doorgaat.

Voor alle optredens geldt:
Terrein open: 16.00u
Aanvang: 16.30u
Locatie: Wolfslaar amfitheater, Charlotte Cuypersdreef, Breda
Entree: géén (vrijwillige bijdrage)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen