Breda Barst werkt samen aan talentontwikkeling

Foto: Breda Barst

Breda Barst biedt jaarlijks ruimte aan lokaal en regionaal talent. Dit jaar staat er een speciaal podium op het foodcourt waar de winnaars van de Kunstbende hun talenten mogen laten zien. Ook December Tapes presenteert er verschillende Bredase talenten. Traditiegetrouw verrassen kinderen en jongeren uit de regio op zondagmiddag ook nog het publiek op het podium Suikerbeat onder de noemer ‘City Talents’.

Breda Barst staat voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg. De toegang is gratis.

City Talents

Onder de noemer ‘City Talents’ laten jongeren uit de omgeving zich jaarlijks zien op het podium Suikerbeat van Breda Barst. Van b-boys tot drummers en van metal tot hiphop, het komt allemaal voorbij. Dit jaar zullen rock coverband Insanity Five, de jonge muzikanten van Quinten & The Quintinos, pop/rockband LOISS en de 10-koppige band The Royal Sunset het podium betreden.

Kunstbende

Deze zomer toeren de winnaars van Kunstbende, de landelijke wedstrijd voor jong en creatief talent, langs verschillende Brabantse pop- en cultuurfestivals. Maar liefst 4 Bredanaren streden mee in de finale op 1 juli in de Westergasfabriek in Amsterdam. De 18-jarige Nadeche uit Bakel was uiteindelijk de enige Brabantse die de eerste prijs won in de categorie ‘Dans’. Op Breda Barst laten de jonge creatievelingen zien wat zij in huis hebben.

December Tapes

December Tapes zorgt voor een hechtere samenwerking tussen bands en culturele organisaties in Breda. Op Breda Barst laten zij een aantal talenten uit de stad zien. Little Symponies laat zich inspireren door artiesten als Bon Iver, Wilco en Agnes Obel. Anne Nederhoed maakte al veel indruk tijdens de Breda Barst Kick-Off met haar ingetogen gitaarspel en rake teksten. Met haar stem, uitstraling en loopstation weet Aline Hilderink steeds veel indruk te maken op haar toeschouwers. Awash maakt melodische gitaarpop met een snufje indie en accenten van piano en fretloze bas.

Voor iedereen

Breda Barst is voor iedereen, of je nu voor de gezelligheid of de muziek naar dit gratis toegankelijke festival komt. Het popfestival vindt dit jaar plaats op 16 en 17 september in het Valkenberg park in Breda. Op het programma staan onder andere My Baby, DOOL, CUT_, Sass Jordan (CAN), Tamino (BE), Intergalactic Lovers (BE) en Orange Skyline op het podium. In de Spaanse Kraag komen liefhebbers van harde gitaren aan hun trekken met onder andere Brutus (BE), Kapitan Korsakov (BE), Cocaine Piss (BE), VVOVNDS (BE) enNEED. Bij Suikerbeat, het podium met de lekkerste house en techno, vind je DJ’s als The Flexican, Snelle Jelle, Boris Werner en Jengi Beats.

Ook vind je theater op Breda Barst, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en activiteiten voor kinderen onder de noemer Mini Barst. Kijk op de website van Breda Barst voor alle ins en outs over de artiesten en andere activiteiten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen