Tranen van Ut GAK

Ut Gedemt‘AoveKoor
Ut Gedemt‘AoveKoor
Foto: Ut GAK

Tranen van Ut GAK! Aanstaande 26 augustus te horen op de Grote Markt (14:00), de Karnemelkstraat / Eindstraat (14:45) en op het Van Coothplein (16:00). Daarna volgt de afsluiting op de Grote Markt.

De organisatie van “de Tranen van Van Cooth” slaan helaas een jaartje over. Op zaterdag 26 augustus maakt Ut Gedemt‘AoveKoor (Ut GAK) er als “zwerfkoor” een eigen ‘festivalleke’ van, omdat het 15 jaar bestaat. En dat wil het koor laten horen. Het bestaat – geheel toevallig- uit leden van het Breda’s Mannenkoor, maar dat is al ruim 150 jaar (dus 10 keer zo) oud.  Dus dit jaar geen smartlappen en meezingers in de binnenstad van Breda? Of toch wel? Ja zeker! Het wordt dit jaar: “de Tranen van Ut GAK”.

Ut GAK

Ut Gedemt ‘AoveKoor (Ut GAK) bestaan uit zo’n 35 zangers die het leuk vinden om naast de serieuze koorzang ook op een gezellige manier levensliederen en andere meezingers voor een heel ander publiek te laten horen. Dus zingen kunnen ze wel, en inmiddels is er een repertoire van ruim 80 nummers opgebouwd, veelal door Theo Melis voorzien van een Bredase tekst. Theo is bekend als Paoter Terrepetijn, die samen met zijn confrater Sjaggerijn gedurende vele jaren de Bredase bevolking het echte dialect heeft aangeleerd ten bate van het onderhoud van de Grote Kerk.

Programma

Ut GAK zal om14.00 uur te horen en te zien zijn op de Grote Markt van Breda, om 14.45 uur op de hoek Karnemelkstraat / Eindstraat en om 16.00 uur op het Van Coothplein. Van daar uit keert het koor ter afsluiting terug naar de Grote Markt.

Ut GAK nodigt uit tot meezingen en dat betekend samen plezier maken. Wat te denken van “Aan de voet van de Grote Toren” of “Hoor je het ruisen der golven?”
Maar de grijzende zangers zijn ook vaak gepromoveerd tot opa, dus staan ze ook vol trots “M’n Opa” van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink te zingen.
Het koor wordt ondersteund door een aantal goede muzikanten, maar het optreden is pas echt geslaagd als jong en oud gaat meezingen met droevige, vrolijke en soms zelfs pikante liedjes als “Johanna, een meisje van 17 jarén”. Het wordt een feestje, zeker als het weer meewerkt. De Tranen van Ut GAK worden dan Tranen van Geluk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen