RedHead Days slaat haar vleugels uit

Foto: Festival RedHead Days

Dit weekend staat de binnenstad van Breda met het kloppend hart in het Kasteelplein in het teken van roodharigen. Een feest waar van heinde en ver bezoekers op af komen. Wel of geen rood haar is niet van belang. Zolang je hun maar een warm hart toedraagt. Voor velen is het ook een grote reünie.

Weerzien van oude vrienden en nieuwe leren kennen. Regelmatig vragen de bezoekers al naar de volgende editie, nog voordat de huidige afgelopen is.

Maar RedHead Days heeft net bekend gemaakt om een jaartje rust te nemen. Dit betekent niet dat het organisatie stopt. Achter de schermen hebben de 50 vrijwilligers ook dit jaar hard gewerkt om er een feest van te maken voor iedereen. Gezien de huidige groei en de ambitie wil de organisatie haar vleugels uitslaan, om het nog groter te maken dan het nu is. Momenteel is het de vraag of Breda nog geschikt is hiervoor.

Knoop doorhakken

Het was moeilijk om tot deze beslissing te komen. Iedereen die betrokken was werkte met veel plezier om de bezoekers een unieke ervaring mee naar huis te laten nemen. Hard werken, dat was het zeker. Elk jaar zetten de vrijwilligers zich tomeloos in om alles voor elkaar te krijgen voor het festival. Het pad naar het festival was vaak bezaaid met uitdagingen. Maar dat weerhield ze niet om door te gaan. En dat wordt beloond door de dank en waardering van bezoekers, elke keer weer.

Rust

Nadat RHD 2017 tot een einde is gekomen, gaat het team evalueren. Wat willen we doen en nog belangrijker, waar? De organisatie kijkt buiten de grenzen van Breda, ver buiten de grenzen. Iedere stad in Nederland, België of Duitsland mag reageren mits het voldoet aan: open staan voor alle mensen en culturen uit de hele wereld, bereid is om een onvergetelijke festival te houden, minimaal 13 kroegen heeft en plek heeft voor de festival camping.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden