Nieuw in Chassé Cinema

Filmstill The Beguiled
Filmstill The Beguiled
Foto: Chassé Cinema

Deze week gaan ‘Knife in the clear water‘, ‘The Beguiled‘ en ‘Félicité‘ in première. Je kunt kaarten online reserveren via www.chasse.nl of bij het bespreekbureau van het Chassé Cinema op 076 530 31 31.

Knife in the clear weather – v.a. do 7 september

In deze contemplatieve film over leven, dood en overleven staat Ma Zishan, een Hui-Chinees op leeftijd uit de provincie Ningxia, voor een dilemma. Zijn door het gehele dorp geliefde vrouw is overleden, dus moet er volgens traditie veertig dagen later een ceremonie voor haar gehouden worden. Ma Zishan weet alleen niet hoe hij de ceremonie moet bekostigen. Zijn zoon spoort hem aan hun laatste stier te slachten voor de gasten, maar hij heeft moeite met het idee nog meer afscheid te moeten nemen. Knife in the clear water laat het compromisloze leven zien van de Hui, Chinese moslims die op eenvoudige wijze van het land leven.
Regie: Xuebo Wang / drama / met: Shengcang Yang, Jinhua Zhou, Fan Yang, Xue Yang / China 2016, 93 min. / Manderijn gesproken / Nederlands
ondertiteld

The Beguiled – v.a. do 7 september

Het verhaal speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 in een meisjesinternaat in het Zuiden. De vrouwen, die in het huis wonen, leven afgeschermd van de buitenwereld – tot de dag waarop een gewonde soldaat wordt aangetroffen, die vervolgens wordt binnengelaten om verpleegd te worden. Er ontstaat een seksueel geladen sfeer en door onderlinge dreigende rivaliteit tussen de vrouwen neemt het verhaal een onverwachte wending.
Regie: Sofia Coppola / thriller / met: Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Colin Farrell, Elle Fanning / Verenigde Staten 2017, 94 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Félicité – v.a. do 7 september

Félicité, een vrijgevochten, trotse vrouw, is zangeres in een bar in Kinshasa. Haar leven wordt volledig overhoop gehaald wanneer haar 14-jarige zoon het slachtoffer wordt van een motorongeval. Om hem te redden, gaat ze koortsachtig op zoek naar een oplossing. We volgen Félicité op haar tocht door de zinderende straten van Kinshasa, een bruisende stad vol muziek en dromen. Met de muziek van de wereldberoemde band de Kasai Allstars en het Symphony Orkest van Kinshasa die als rode draad door het verhaal lopen, schetst regisseur Alain Gomis een rauw beeld van de Congolese hoofdstad.
Regie: Alain Gomis / drama / met: Véro Tshanda Meya Mputu / Frankrijk, België 2017, 123 min. / Lingala en Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

Meer informatie

Kaarten voor de landelijke premièrefilms zijn vanaf maandag 28 augustus online te reserveren bij Chassé Cinema via www.chasse.nl of bij het bespreekbureau van het Chassé Cinema op 076 530 31 31.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen